Alonso 2019-ig maradhatott volna a Ferrarinál

F1

2015. május 8. péntek, 11:53

Szerző: Strommer Benjamin

Ezt állítja a spanyol F1-es versenyző, visszavágva korábbi főnökének, aki nemrég azt ecsetelte, a csapat döntött úgy, hogy Sebastian Vettelre cseréli a kétszeres bajnokot.

Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke a héten szólalt meg és részletezte, milyen szerepe volt Sebastian Vettel érkezésében a csapathoz: állítása szerint igencsak jelentős. Először még Michael Schumacher ajánlotta be neki ifjabb honfitársát, akivel egy ízben személyesen is találkozott. Montezemolo arról beszélt, későbbi utódjával, az akkori FIAT-vezér Sergio Marchionnéval közösen döntöttek úgy, hogy a négyszeres világbajnokot a csapatba hozzák. Ezekre az állításokra reagált Fernando Alonso.

„Azt hiszem, érthető, hogy Montezemolo ilyeneket mond. Boldognak és elégedettnek látnak, és talán nehéz elfogadni a döntéseket, melyeket én hoztam meg tavaly” – vágott vissza korábbi főnökének a spanyol El Mundo Deportivo lapnak nyilatkozva. További részleteket is elárult: „Főleg azért, mert ajánlatot kaptam a Ferraritól, hogy 2019-ig maradjak. Nehéz volt nemet mondani.”

Csöbörből vödörbe – juthat eszébe sokaknak Alonso döntése kapcsán, aki a Ferrarit a szenvedő McLarenre cserélte. A spanyol korábban bevallotta, aláírná, ha tudná, négy év múlva nyerni fog, a sikert azonban egyelőre nem garantálja semmi. „Sosem voltak egyértelmű elvárásaim. Igaz, hogy a nehézségek nagyobbak, mint amire mi, mindenki a csapatban, számítottunk. Ugyanakkor a javulás is jobb, mint hittük” – mondta 2005 és 2006 bajnoka, aki határozottan állítja, rendelkezik a kellő türelemmel, amire a fennálló helyzetben szükség van.

Tagged: