Alonso: A Ferrarinál én motiváltam a csapatot

F1

2015. április 14. kedd, 16:56

Fernando Alonso újabb jelét adta annak, hogy az egyelőre várakozáson aluli eredmények ellenére is sokkal jobban élvezi a munkát a McLarennel, mint tette azt a Ferrarinál, ahol ő tartotta a lelket a csapatban.

A spanyol jelenleg még a wokingiakkal együtt tanulja a Honda motorjának működését, miközben a nagy múlttal rendelkező McLaren még a pontszerzésig sem jutott el az első három futam során. A kétszeres bajnok korábban már rámutatott, hogy az autóban rejlő potenciál miatt még mindig nagyon bízik a McLaren sikerében, és a Ferrari idén mutatott fejlődése ellenére sem bánta meg az átigazolást.

alo (2)

Ami azt illeti, saját elmondása szerint az utóbbi időszakban már kifejezetten rosszul érezte magát az olasz istállónál, hiszen neki kellett biztatnia a csapatot, saját lelkesedésébe pedig bajnoki címek híján idővel belefásult.

„14 éve vagyok a Formula-1-ben, és a frusztráció jeleit nagyon jól ismerem” – nyilatkozta. „Az elmúlt évek sokkal frusztráltabban teltek számomra, hiszen harcoltunk a bajnokságért és sohasem szereztük meg. Most egy új projektbe vágtam, és sokkal optimistább vagyok. Össze kell fognunk a csapattal és élvezni a fejlődés folyamatát. Pár hónap múlva már büszkén fogunk egymás szemébe nézni, és ez az oka annak, hogy itt vagyok.”

„Eleinte a Ferrarinál is boldog voltam és még akkor is hajtottam előre a csapatot, amikor versenyképtelen autóval harcoltunk a bajnoki címért az utolsó versenyig. Ez valószínűleg a szenvedélyemből és a motivációmból adódott – képes voltam lelkesíteni a csapatot a nehéz időkben is. Éveken át ezt az oldalamat mutattam, ám most már más valamit próbálok felépíteni.”

Alonso nyilatkozata ellentmond néhány vele kapcsolatos véleménynek – nemrég a korábbi F1-es pilóta, Emanuele Pirro például azt mondta, szerinte a spanyol volt a problémák fő okozója a Ferrarinál.

Tagged: