Alonso: Ha négy év múlva nyerhetnék, aláírnám

F1

2015. május 7. csütörtök, 16:04

Fernando Alonso állítása szerint nem aggódik amiatt, hogy összejön-e neki a világbajnoki cím a McLarennel. Amint mondja, az F1-ben előre tervezni lehetetlen, ő azonban a jelenlegi helyzetét is élvezi.

A Spanyol Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatójának főszereplője természetesen a legsikeresebb hazai versenyző, Fernando Alonso volt, hiszen a több mint félórás interjúfolyam során elhangzó kérdések felét hozzá intézték a jelenlévők. A legtöbben persze arra kíváncsiak, hogy hova vezet majd a McLarennel kötött partnersége, hiszen a dobogó tetejétől egyelőre nagyon messze van a Honda érkezésével újjáalakult csapat.

Dppi_00115005_032

Az egyik újságíró rámutatott, hogy más újan szerveződő nagy projekteknek is hosszú időbe tellett, mire a csúcsra értek: a Red Bullnak öt, a Mercedesnek négy évre volt szüksége, hogy az élmezőny állandó tagjává váljon. Ezen analógián elindulva érkezett a kérdés Alonso felé: vajon elfogadná, ha neki is négy évet kellene várnia a McLarennel való bajnoki címre?

„Ha most aláírhatnám, hogy négy év múlva nyerni fogok, akkor igen” – jelentette ki a spanyol. „De ez a Formula-1, egy nagyon összetett sport, és itt nincsenek efféle garanciák. Minden hétvégén keményen dolgozok a csapatért, és nem tudhatjuk előre, hogy egy, kettő, három vagy négy év múlva leszünk-e bajnokok. Itt nem lehet előre tervezni, nem jelenthetem ki, hogy X évet fogok várni a végső győzelemre.”

„Addig is azt tehetem, hogy minden egyes versenyt élvezek, és elégedetten figyelem, ahogy a csapat az új tagokkal együtt egyre erősebbé válik. A hazai versenyemen vagyok, de még ha nem is nyerhetek, minden egyes percét igyekszek kiélvezni, amiben a rajongók és az autóra hozott frissítések segítenek. Azt csak az idő fogja megmondani, hogy harcolhatunk-e majd a bajnoki címért, de boldog ember vagyok, így nem okoz számomra problémát, hogy várnom kell.”

A McLaren a szezon első négy futamát pontok nélkül zárta, de az európai futamokra újabb komoly javulást tűztek ki célként önmaguk számára.

Tagged: