Alonso még két vizsgálaton esik át

F1

2015. március 23. hétfő, 08:23

Szerző: Strommer Benjamin

Ezekre már Malajziában fog sor kerülni. A spanyol F1-es versenyző állítólag a csütörtöki sajtótájékoztatón is szerepel, ahol biztosan a figyelem kereszttüzébe kerül.

Egy hónappal februári balesete után Fernando Alonsót vasárnap a Cambridge-i Egyetemen vizsgálta meg az FIA három specialistája, hogy eldöntsék, alkalmas-e a versenyzésre a Malajziai Nagydíjon. Bár hivatalos formában nem erősítették meg, biztosra vehető, hogy Alonso sikerrel vette ezt az akadályt. A spanyol AS lap a versenyzőkhöz közeli forrásokra hivatkozott. Menedzsere, Luis Garcia-Abad kevésbé volt közlékeny: „Ez privát kérdés, ezért nem támaszthatom alá vagy cáfolhatom. De nem kétlem, hogy a tervek szerint Malajziába fog menni” – mondta a BBC-nek.

Alonsónak még két orvosi teszten kell átesnie, hogy rajtengedélyt kapjon. Csütörtökön az FIA orvosi delegáltja, Jean-Charles Piette végez el egy 45 perces vizsgálatot, amelyen főként a versenyző reakcióját vizsgálják. A végső igent a sepangi pálya orvosának kell kimondania. A Diario Sport újság ma arról írt, Alonso „a következő órákban” indul Malajziába – azaz már úton is lehet.

Ugyancsak spanyol értesülés, hogy a kétszeres világbajnok a csütörtöki hivatalos sajtótájékoztató szereplői között lesz. Ha ez igaz, számtalan kérdésre kell majd választ adnia rejtélyes balesetét és felépülését illetően.

Alonso barátnője, Lara Alvarez az El Pais lapnak beszélt arról, hogyan érintette őt a barcelonai tesztbaleset. „El sem tudják képzelni, mennyire megijedtem. Tudom, hogy ő egy elit sportoló, és hogy kockázatos, amit csinál, de nem gondol az ember arra, hogy ilyesmi fog megtörténni” – beszélt Alvarez, aki részleteket a balesetről azonban nem volt hajlandó elárulni.

Tagged: