Alonso reméli, már nem sokszor körözik le

F1

2015. április 12. vasárnap, 12:26

Fernando Alonso a 12. helyen zárta a Kínai Nagydíjat, ezzel idén először tudott befejezni F1-es futamot. A verseny végén még csatára készült, de csapattársa megkímélte őt ettől.

Alonso ismét az utolsóelőtti rajtsorból kezdte meg a futamot, de Jenson Buttonnal együtt bele tudtak szólni az alsóbb régiókban zajló harcokba, és mindenkinek megnehezítették a dolgát, aki valamilyen okból visszaesett a mezőnyben. A spanyol különösen örül, hogy célba ért, ami újabb komoly lépést jelent a tanulási szakaszban a McLaren-Honda számára.

alonso (2)_2

„A célunk az volt, hogy befejezzük a versenyt, amit mindkét autóval megtettünk, rengeteg hasznos információt gyűjtve. Az én leghosszabb etapom a téli teszteken 12 körös volt, Malajziában pedig 20, így most nagyon erős eredménynek számít, hogy eljutottam a célig. Remélhetőleg ez az utolsó olyan versenyek egyike volt, amelyen kört kaptunk és a mezőny végén zártunk” – bizakodott.

Alonso testközelből figyelhette, amint Button és Pastor Maldonado összeakadtak, hiszen közvetlenül a páros mögött haladt, készülve arra, hogy ő is belefolyjon a csatába.

„Előnyöm volt a friss lágy gumik miatt és már készültem a támadásra, töltöttem az elemeket. Végül nem volt szükség az előzésre, hiszen összeütköztek, én pedig kihasználtam a lehetőséget” – mondta a balesetről.

Tagged: