Alonso védelmébe vette a kritizáló Buttont

F1

2015. május 13. szerda, 08:52

Jenson Button felettébb negatív hangvételben beszélt autójáról az F1-es Spanyol Nagydíj leintése után, de csapattársa, Fernando Alonso szerint „ezer pozitívum” után belefér egy ilyen.

A McLarent csak a brit versenyző tudta eljuttatni a célig a hétvégén, de a 16. helyen befutva ő sem volt boldog: ritka kemény kritikája szerint ijesztő volt vezetni a furcsán viselkedő autót, ezzel pedig legalább ugyanennyi ijedtséget varázsolt a csapat jövőjéért aggódók arcára.

Alonso szerint azonban felesleges ezen a kijelentésen lovagolni, hiszen a csapat ebből a hétvégéből is csak tanulni fog, annál is inkább, hiszen neki sem volt könnyű hétvégéje, még a banális fékhibától eltekintve sem.

Dppi_00115003_394

„Kétségtelenül nehéz verseny volt számunkra” – nyilatkozta Alonso a spanyol médiának, akik Button véleményéről faggatták. „Február óta már vagy ezer pozitív visszajelzést küldtünk a gyárba, most pedig egyetlen apró negatívum merült fel, amire rögtön mindenki felkapta a fejét. Meg kell értenünk, hogy miért történt ez. Mindketten kényelmetlenül éreztük magunkat az autóban vasárnap, de a futam utáni megbeszélésen Jenson meglátásai már építőjellegűek voltak.”

A verseny után csalódott Button száját még egy olyan mondat is elhagyta, miszerint ha a McLaren így folytatja, az egész szezon során csodaszámba fog menni a pontszerzés a csapatnál. Alonsót erről is megkérdezték, a spanyol azonban utalt rá, hogy egyáltalán nem érdekli, hány pont áll a neve mellett, ha nem a tabella első helyén tanyázik velük.

„A karrierem ezen fázisában már nem változtatja meg az életemet, hogy a 6. vagy a 7. helyen végzek-e egy versenyen” – jelentette ki. „Nekem már egyedül a győzelem számít, ehhez pedig egy szilárd hosszú távú tervre van szükség. Hogy hiányolom-e az első helyért folyó csatákat? Természetesen igen, de most ezzel kell együtt élnem.”

„Hosszú évek óta az F1-ben vagyok, tavaly decemberben pedig megszavaztak az évtized legjobb versenyzőjének. Lehet ugyan, hogy otthon a kollekciómból még hiányzik egy-két trófea, de ehelyett kapok olyan elismeréseket, amelyek sokkal nagyobb elégtételt jelentenek.”

Tagged: