Apja szerint Bianchi olykor már „aktívabb”

F1

2015. április 12. vasárnap, 11:16

Szerző: Strommer Benjamin

A hat hónappal ezelőtt balesetet szenvedő F1-es állapota javult, de továbbra sem nyerte vissza eszméletét. Apja, Philippe Bianchi nyilatkozott egy francia lapnak.

Április 4-én pontosan fél év telt el azóta, hogy a Marussia versenyzője, Jules Bianchi súlyos balesetet szenvedett a Japán Nagydíjon. A 25 esztendős pilótát egy hónapig Japánban ápolták, ezután szállították haza Franciaországba, Nizzába. A Formula-1 tehetségét azóta már nem tartják mesterséges kómában, a hírek szerint nincsen intenzív osztályon, és képes önállóan lélegezni. Bár öntudatát továbbra sem nyerte vissza, édesapja alapján óriási javulás történt a baleset óta.

„Ahhoz képest, amit az őt Japánban operáló orvos mondott nekünk, ég és föld a különbség” – mondta Philippe Bianchi a nizzai Nice-Matin lapnak. „Minden szerve úgy dolgozik, ahogyan kell, minden segítség nélkül. De egyelőre továbbra is eszméletlen, kómában van.”

„Időnként ’aktívabb’. Mozog, vagy megszorítja a kezeinket. Ezek csak reflexek, vagy valódi reakciók? Ezt nehéz megmondani. A lényeg, hogy az egészsége jó kezekben van” – részletezte az előrelépéseket az idősebb Bianchi. Kitért arra, elengedhetetlen, hogy a család minél több időt töltsön a fiú ágya mellett, ezzel is segítik a további javulást. „Fontos, hogy stimuláljuk Jules-t. Ezért minden nap váltjuk egymást, az anyja, a nővére, az öccse és én. Gina is ott van, Jules barátnője.”

Tagged: