Arrivabene: Kimi olyan, mint a kalapács

F1

2015. március 22. vasárnap, 11:44

Szerző: Strommer Benjamin

Gondoltuk volna, hogy a hűvös Raikkönennek szüksége van kedves szavakra? A Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint igen, ezért hasonlította egy kalapácshoz finn versenyzőjét.

Sebastian Vettel dobogós helyezéssel nyitotta ferraris karrierjét, Kimi Raikkönen azonban rosszul rögzített kerék miatt kiesett a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. Maurizio Arrivabene, aki első versenyét teljesítette csapatfőnökként a szezonnyitón, mindkét versenyzőjével nagyon elégedett, és legalább ilyen fontos számára, hogy a versenyzők is boldogok legyenek az istállónál. Azt azonban kiemelte: elengedhetetlen számukra, hogy mind a két pilóta pontokat gyűjtsön.

„Seb természetesen boldog volt, mert valóra vált az álma. Egy Formula-1-es versenyző számára igazán különleges dolog, ha a Ferrarival pódiumra állhat” – kezdte a csapatvezető, akit az espnf1.com idéz. „Ami Kimit illeti, rögtön beszéltem vele. Egy versenyzővel az a teendő, hogy megértsük őt, és fenntartsuk a lelkesedését. Különben ünnepelni fogsz az egyikkel, és figyelmem kívül hagyod a másikat, ami nem működik.”

„A két srác jól dolgozik együtt, az én feladatom pedig az, hogy megtartsam a helyes egyensúlyt, és magabiztossá tegyem Kimit. Sokszor elmondom neki: ’Kimi, te olyan vagy, mint a kalapács, pokoli tempóban hajtottál, az időid pedig jók voltak’. És ez az, ami engem meggyőz. De két versenyzőre van szükségünk, hogy konstruktőri pontokat szerezzenek, Kimi pedig képes jól elvégezni a munkáját.”

Arrivabene megismételte: az ausztrál eredmény után új célpont került a csapat célkeresztjébe, méghozzá a Mercedes. „A szándékunk az volt, hogy a Williamsre és Red Bullra koncentráljunk. Most egy kicsit jobban kell hinnünk magunkban, hogy csökkenthessük a különbséget a Mercedes-autósokhoz képest. Ugyanezekkel a módszerekkel kell folytatnunk. Tiszteletben kell tartanunk a programunkat, nem pánikba esni, és magasan tartani a csapatszellemet.”

Tagged: