Az overall alatt: F1-es pilóták tetoválásai

Bulvár

2015. április 4. szombat, 12:46

A Formula-1 mezőnyében a tetoválással rendelkező pilóták versenyét egyértelműen Lewis Hamilton vezeti a számos testére varratott mintával, bár Jenson Button és Kevin Magnussen is jelentős gyűjteménnyel büszkélkedhet.

hamilton1

Hamilton évek óta gyűjti a tetoválásokat, amit apja és korábbi csapata, a McLaren nem nézett jó szemmel, de a Mercedesnél ez nem jelent gondot. Sok vallási motívum található a testén, mert szerinte tehetsége egyenesen Istentől jött és ez a legjobb módja hálája kifejezésének. Angyalszárnyakat és egy hatalmas keresztet tetováltatott hátára „Still I Rise” (Még mindig emelkedek) felirattal, ami egy afrikai-amerikai költő, Maya Angelou egyik művének címe. A költő inspirálta Hamilton egyik kedvencét, Tupac Shakur amerikai rappert dalaiban, halála után posztumusz albumának címe is ez lett.

hamilton5

A pilóta jobb alkarján – elhunyt nagynénje emlékére – egy angyal, míg felkarján és vállán Szűz Mária és Jézus képe látható. Könyökét egy szív és egy kereszt, csuklóját hangjegyek díszítik.

Mellkasára egy iránytűt és a „Powerful beyond measure” (Mérhetetlenül erőteljes) feliratot – mely egy idézet Marianne Williamsontól -, fölé a „Family” (család) és „Faith” (hit) szavakat, jobb füle mögé pedig rajtszámát, a 44-et varratta fel.

Minden motívum különleges és fontos jelentéssel bír számára. Állítása szerint vannak olyan tetoválásai is, amelyeket még rajongói sem láthattak.

hamilton4

Jenson Button tetoválásai a magánéletében történt eseményekre és Japánra utalnak.

Korábban egy gombot (angolul: button) varratott a jobb karjára, később pedig a bal vállára készíttetett egy polinéziai mintát Hawaiion. Ennek teknőspáncél alakja van, ami a védelem szimbóluma.

button2

Hátán egy sárkány található, amely a bátorságot, erőt, bölcsességet és védelmet jelképezi és látható testén néhány japán szimbólum is, melyekkel a távol-keleti ország iránti szeretetét fejezi ki. A felirat a csípőjén párja, Jessica neve japánul, egy másik tetoválás egy japán karakterekből álló szöveg – Ichi ban -, melynek jelentése: első számú. Ezt a világbajnoki címe előtt készítette és ez a neve triatloncsapatának is.

button1

Felesége, Jessica is rendelkezik egy tetoválással, a jobb füle mögött egy kis csillag látható. Ő sokszor csináltat magának különböző motívumokat hennával is.

Kevin Magnussen szemfüles rajongói vették először észre egyik Twitterre feltöltött képen a pilóta tetoválásának egy részét a mellkasán. Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy mit ábrázol, de valószínűleg a képen látható őrangyalhoz hasonló.

magnussen

Az idei Ausztrál Nagydíjon pillanthattuk meg legújabb tetoválását a jobb alkarján. A kártyák, a kockák és egy óra mellett a „Viva la vida” felirat olvasható, ami a Coldplay egyik slágerének címe és Kevin számára azt jelenti: „ünnepeld az életet”.

Alkarjának belső felén két imádkozó kéz, egy kereszt és a dán „Mor” szó látható, amelynek jelentése anya. Kevin így ad hálát azért, hogy édesanyja a rákbetegségből teljesen meggyógyult.

magnussen2

Kimi Raikkönen először egy napocskát tetováltatott a jobb karjára 2001-ben, de később, első futamgyőzelme után inkább egy nonfiguratív mintára váltott, ami eltakarta az előző motívumot. Korábbi felesége akkoriban elmondta, hogy Kimi már évek óta tervezte, hogy csináltat egy ilyen tetoválást. A mintát teljes egészében a finn versenyző tervezte, de Raikkönen szerint nincs semmilyen különleges jelentése. Világbajnoki címe megszerzése után bal alkarjának belső felére varratta becenevét, az Icemant, vagyis a Jégembert.

kimi1

kimi2

Fernando Alonso tetoválásáról a 2012-es Malajziai Nagydíj hétvégéjén láthattuk egy kis részletet, majd közösségi oldalán tett közzé egy teljes képet róla. A fekete és piros minta a nyakán és hátán egy japán szamurájt ábrázol egy katanával a kezében. A tetoválást Hagakure ihlette, egy spirituális vezető, akiről egy 18. századi szamuráj, Yamamoto Tsunetomo írt történeteiben.  A szamuráj egyik lábán térdel, mintha már vereséget szenvedett volna, de mindig felfelé néz. Úgy gondolja, hogy a japán harcosokra jellemző fegyelem és intelligencia segít magánéletében és karrierje során is.

alonso

Alonso szerint egy tetoválásnak mindig van mögöttes jelentése, számára is sokat jelent a hátán látható motívum. Folyamatosan emlékezteti arra, hogy harcolnia kell – mert a jó dolgok nem jönnek maguktól -, hogy szüksége van következetességre.

Daniel Ricciardo már régóta szeretett volna egy tetoválást, körülbelül másfél évvel ezelőtt készíttetett is egy extravagáns darabot a bal combjára. Jelentését azonban nem árulja el, mert magánügynek tartja, és nem szeretne róla beszélni.

ricciardo

Sebastian Vettelnek ugyan nincs egy tetoválása sem, de egy nap talán majd ő is csináltat egyet. Szerinte ez nagyon személyes dolog és ízlés dolga, hogy tetszik-e valakinek vagy sem.