Bennem kell keresni az értékes másodperceket, minden más adott!

Rali

2015. május 15. péntek, 08:11

Nánai Tamás a lehetőségeihez képest minél több versenyen szeretne indulni, de tudja, hogy ez az anyagiaktól nagyban függ… Pedig tehetséges a srác!!!

Utoljára a Szilveszter Rally után beszélgettünk, azóta nem indultatok sehol, vagy csak a Mi figyelmünket kerülte el?

– Sziasztok! Igen, Szilveszteren mentünk utoljára. Mivel ott kiestünk orvosolni kellett a hibát, ami nem volt annyira egyszerű sajnos! Szerettünk volna menni valahol egy tesztversenyt még Cered előtt, de az idő rövidsége és a csillagok állása miatt meghiúsult.

Mennyire nehéz összehozni a pénzt a mai világban a ralizáshoz?

– Iszonyatosan nehéz a mai világban szponzorokat szerezni… mi is csak úgy tudunk indulni, hogy a család és a barátok besegítenek! Emiatt is kevés a versenykilométer bennem, ami miatt háttal ülök a kormánynak! Van egy állandó támogatónk aki anyagilag segít, és van olyan szponzorunk aki gumizással és futóműállítással nyújt hatalmas segítséget! A többi hiányzó részt pedig a Barátommal aki a navigátorom is egyben szoktuk össze hozni, családi és baráti segítségből!

57

A múlt hétvégén viszont rajthoz álltatok Cereden, mennyire ismertétek a pályát?

–  Egyik kedvenc pályánk a ceredi, tavaly már mentünk rajta. Mind a 137 kanyart szeretem :-) nagyon technikás és gyors pálya egyben! A tavalyi itinert használtuk alapnak, kicsit pontosítottunk rajta és bíztunk a legjobbakban. Oda és vissza is ízig-vérig versenypálya, ha ott laknék tuti minden nap kocsiznánk rajta egyet!

10981727_888520581219758_6200897931497856882_n

A versenyetek, hogyan sikerült? Voltak kalandok, illetve harc az ellenfelekkel?

– A képességeinkhez képest szerintem nem sikerült olyan rosszul! Bár a navigátoromat kell erről megkérdezni, ő a hivatalos kritikusom! Ha nem szól semmit egy gyors végén akkor az nem sikerült jól, ha viszont bólint és mosolyog akkor az elfogadható volt! Most kétszer mosolygott… egyszer az első gyors után, és egyszer a negyedik gyors után amikor majdnem megnéztük milyen a szakadék alulról. Kalandnak ígérkezett az egész verseny számunkra, mert egy métert nem mentem a kocsival Szilveszter óta, csupán egyszer kipróbáltam egy rövid egyenes szakaszon. Továbbá ezzel az autóval és gumival sosem mentem vízen, nem tudtam mire számíthatok! Mindenkinek volt csinos eső gumija, nekünk viszont csak Toyo Proxes R888 van… és pont! Így legalább nincs fejfájás meg kifogás, hogy elgumiztuk magunkat! Harcolni nem nagyon tudunk a mezőnnyel, próbálunk felzárkózni de nagyon nehéz! Nagyon sok jó kezű és tehetséges pilóta versenyez ebben a régióban. Pl: Galuska Szabi, Fancsik Gergő, Vörös testvérpár, Vincze testvérek, Farkas Rolcsi, hogy pár nevet mondjak.

17634_898111793561179_8502226036106267999_n

Abszolút 20.hely!!! Elégedettek vagytok, vagy volt még több is bennetek és az autóban?

– Elégedettek vagyunk, mert célba értünk… ez felér egy kupával! Extra Lada kupában ha jól láttuk talán 5. helyet szereztük meg, ez talán annyira nem rossz eredmény! De addig nem is érdemes többet elvárni magamtól, még nincs meg a rutin és a többi feltétel! Az autó az tudja a dolgát, jó motor, jó futómű, gumi mondjuk az nem a legjobb de legalább nem utcai és nem utolsó sorban jó navigátor! Bennem kell keresni az értékes másodperceket, minden más adott! Szeretnék fejlődni és eredményesebben menni, de ehhez sokat kell versenyezni és küzdeni, tapasztalatot szerezni!

22295_898111800227845_3573992233895604559_n

Reméljük a következő versenyetekre nem kell sokat várni! Hol tervezitek az indulást a közeljövőben?

– Következő versenyünk júniusban, pont a születésnapom előtt lesz Márianosztrán, és oda szeretnénk eljutni. Számomra ez lenne a legjobb ajándék! Reményeink szerint össze fog jönni, ha az a magasságos is úgy akarja. Addig picit javítunk még a kocsin és természetesen le is fogjuk mosni. :-)