Besárgulhat évközben a Toro Rosso?

F1

2015. március 20. péntek, 07:16

Egyelőre nem találták fel a színváltós F1-es autót, ám a faenzai egylet idei versenygépei év közben mégis színt válthatnak, mégpedig a Renault esetleges nagyobb befolyásának hatására.

Egyre több szóbeszéd terjed arról, hogy a Renault a közeljövőben komolyabb hangsúllyal szeretne szerepet vállalni egy F1-es csapat működtetésében. Még arról is lehet hallani, hogy a franciák egyenesen felvásárolnák az egyik jelenleg futó csapatot – a Saubert, a Force Indiát és a Lotust is szóba hozták velük, ám a legnagyobb érdeklődést motorpartnerük, a Toro Rosso iránt mutatják.

A Red Bull motorsportfőnöke, Dr. Helmut Marko azt már korábban megerősítette, hogy a hírek igazak, és valóban tárgyal velük a Renault fiókcsapatuk felvásárlásáról, ám legutóbbi nyilatkozatában, melyet az osztrák médiának adott, további részleteket is elárult az ügyben. 

„Ha a Renault úgy érzi, hogy marketing okokból másképpen szeretné megjeleníteni magát az F1-ben, akkor két opció lehetséges: vagy vesznek egy csapatot, vagy lesz két sárga autó a mezőnyben. Mi mindkét forgatókönyvre nyitottak vagyunk, amennyiben ez javít csapataink teljesítményén, illetve a létesítményeink hatékonyabb közös kihasználásán. Ha a Renault hajlik bármelyik megoldásra, akkor mi boldogan tárgyalunk velük. Még egyszer mondom: nemcsak a vétel lehet megoldás, hanem az is, hogy adunk nekik két sárgára festett autót” – árulta el Marko.

Tagged: