Bottas – Egyre távolodik az első győzelem?

F1

2015. április 21. kedd, 19:27

Valtteri Bottas határázott céllal vágott neki a 2015-ös Formula-1-es szezonnak, hiszen a futamgyőzelem a következő kipipálandó pont a sikerlistáján. Ám a tények ellene dolgoznak.

Míg a Williams a tavalyi év második felében olykor már második erő volt a Mercedes mögött és szorgosan gyűjtötte a dobogókat, a csapat idén egyértelműen visszacsúszott a harmadik helyre a felerősödő Ferrari mögé.

A már hat dobogóval rendelkező Bottasnak tehát immár nem kettő, hanem négy autót kellene eltűntetni az útjából ahhoz, hogy megszerezhesse F1-es pályafutása első győzelmét, ehhez pedig már nem lehet a kiesésekre vagy a zavaros körülményekre alapozni. A finn is tudja, hogy minél előbb nagy formajavulásra lesz szükség a Williamstől.

bottas

„Versenyzőként jobb eredményeket akartam idén elérni, az első győzelemre hajtok, de jelen állás szerint még hosszú út áll előttem ehhez. De soha ne mondjuk, hogy soha. A kedvenc pályám Suzuka, tehát szép lenne, ha ott történne, de azt se bánnám, ha már előbb sor kerülne rá!” – nyilatkozott optimistán az F1Zone által készített interjúban.

„Még jó nagy lépéssel a Mercedes és a Ferrari mögött vagyunk, szóval komoly mértékben kellene javulnunk. Most jobb munkát végeztünk ugyan a szezon első futamain, mint tavaly, de erősebb helyezésekért csak akkor harcolhatunk, ha az autót is gyorsabbá tesszük.”

A finn azonban hozzátette, biztató számára a tény, hogy tavaly is a gyári csapatokénál alacsonyabb költségvetésből gazdálkodva tudtak mindenkinél hatékonyabban fejleszteni a szezon közben.

Bottasnak azt a kérdést is feltették, hogy ha az F1-ben éppen nem a kedve szerint alakulnak a dolgok, el tudna-e képzelni magának egy ahhoz hasonló programot, mint amit Nico Hülkenberg teljesít idén a WEC két futamán való részvétellel, a finn azonban elutasító ezzel kapcsolatban.

„Én nem gondoltam erre. Semmi mást nem akarok vezetni addig, amíg a Formula-1-ben vagyok. A WEC is egy érdekes sorozat, de jelenleg nem nekem való. Nekem itt az F1” – jelentette ki a harmadik F1-es szezonját futó 25 éves finn.

Tagged: