Bottas: Nem a Ferrari az egyetlen csapat

F1

2015. május 18. hétfő, 18:46

Szerző: Gellérfi Gergő

A Ferrarival összeboronált Valtteri Bottas felhívta rá a figyelmet, hogy nem a maranellói gárda az egyetlen az F1-ben, ahol érdemes versenyezni – azaz senki ne vegye készpénznek, hogy oda megy.

A legnagyobb csapatokkal kapcsolatban már tavasszal beindultak a pletykák, vajon ki hol folytatja jövőre pályafutását. Egyelőre a Ferrariról, a jelenlegi Kimi Raikkönen által elfoglalt ülésről esett a legtöbb szó, amellyel Lewis Hamiltont és a 2007-es világbajnok honfitársát, Valtteri Bottast is szóba hozták. Előbbit azóta többszörösen cáfolták, s ha minden igaz, Hamilton hamarosan alá is írja új szerződését a Mercedesszel, Bottas viszont reális alternatíva lehet arra az esetre, ha a Jégember idén nem teljesít a várakozásoknak megfelelően.

bottas_2015_jerez

Menedzsere, Mika Hakkinen után maga Bottas is igyekezett kicsit csillapítani a kedélyeket, s hangsúlyozta, hogy nem a Ferrari az egyetlen csapat, ahol érdemes vezetni: „A Ferrari egy mitikus márka, mely különleges vonzerővel bír, vörös színe pedig már a Formula-1 legendájának része lett. Csakhogy más ikonikus márkák is szerepelnek a világbajnokságban, mint például a Mercedes és a Williams” – mondta Bottas a Gazzettának.

A finn versenyző, aki már az 5. helyen áll az összetettben annak ellenére, hogy a szezonnyitót hátsérülése miatt ki kellett hagynia, a jelenlegi erőviszonyokra is reflektált: „A Mercedes persze még mindig elöl jár, ám a különbség mostanra kisebb lett. A Ferrari közelebb van hozzájuk, s a Williamsnek is tud még hova fejlődni…”

Tagged: