Bottas viccesnek találja, hogy szóba hozták a Ferrarival

F1

2015. május 7. csütörtök, 16:39

Az idei F1-es szezon első komolyabb átigazolási pletykája Valtteri Bottast érinti, akit 2016-ban sokan már a Ferrari színeiben látnak. A finn azonban nem tudja mire vélni ezeket a híreket.

Még csak négy futamon vagyunk túl a 2015-ös idényben, de a Williams finn pilótájának máris a jövőjéről szóló híreszteléseket kell megpróbálnia elhallgattatni. Bár a Ferrari mindkét pilótája erősen kezdte az évet, az általános vélekedés jelenleg mégis az, hogy Kimi Raikkönen visszavonul a szezon végén, a helyére pedig honfitársa érkezik, akit a jövő egyik nagy sztárjának tartanak, és aki a Williamsnél jelen állás szerint idén sem lesz képes feljutni a csúcsra.

Dppi_00114007_027

„Sok sztori eljutott már hozzám ezzel kapcsolatban, és igazából elég vicces ilyeneket hallani” – véleményezte Bottas a ferraris híreszteléseket a crash.net-nek nyilatkozva. „Én pontosan tudom, hogy mi igaz és mi nem, és egyértelmű, hogy sok ember csak kitalál dolgokat. Számos pletyka kering, de nem ezeken jár az eszem – ez a menedzsmentem dolga. Én magam kizárólag a jelenen és az idei szezonon gondolkodok, mert hiszem azt, hogy ez a leghasznosabb dolog, amit tehetek.”

„Ha a menedzsmentem elintézett valamit, akkor arról biztosan szólni fognak nekem, egyelőre azonban még nem beszéltünk a jövőről, mivel még nem érkeztünk el arra a pontra. A Williamsnél akarunk győzni, és komoly terveket szövögetünk a jövőre nézve. Lehet, hogy az idei szezonunk egy kicsit nehezebben kezdődött, de ha tartjuk a fejlesztési ütemet, akkor a szezon végére ismét felerősödhetünk.”

„Jelenleg semmiféle eligazoláson nem gondolkodok. Amint mondtam, ez a menedzsereim dolga, és biztos vagyok benne, hogy bennük már megfogalmazódtak a tervek az előttünk álló évekre.”

Bottas harmadik évét tölti a Williamsnél, és bár a csapat tavaly nagy áttörést ért el, idén egyelőre a harmadik erőnek tűnnek, és lehet, hogy a Felipe Massával való csata lesz a legkomolyabb, amit meg kell vívnia a szezon során a 25 éves tehetségnek. A brazil jelenleg egy ponttal vezet a tabellán, de úgy, hogy Bottasnak egy futamot ki kellett hagynia az év elején hátfájdalmai miatt.

Tagged: