Bourdais és Fittipaldi lettek Sebring győztesei

USA

2015. március 22. vasárnap, 10:24

Az Action Express Racing csapat autója, azaz Sebastien Bourdais, Christian Fittipaldi és Joao Barbosa nyerték az USA egyik legrangosabb hosszútávú versenyét, a sebringi 12 órást.

A csapat Coyote-Chevrolet Corvette autója a második órában vette át a vezetést, és azt többé ki sem adta a kezéből. A kilencedik órában már egy kör előnnyel rendelkeztek legközelebbi üldözőjükkel, a Wayne Taylor Racing autójával szemben, a hamarosan pályára lépő safety car pedig csak segített megszilárdítani ezt a fölényüket.

A második helyen befutó autót a Taylor testvérpár, Ricky és Jordan, valamint Max Angelelli vezette, akik a verseny elején még fékproblémákkal küzdöttek.

1426993587

Az LMP2-es kategóriában a pole-t is megszerző Krohn Racing Ligier-Judd autója győzött Olivier Pla, Nic Jonsson és Tracy Krohn irányítása alatt. Ez összetettben a 8. helyezést jelentette számukra.

A GT kategóriában 40 perccel a leintés előtt vette át a vezetést a Corvette, amelyet Jan Magnussen, az IndyCarból ismert Ryan Briscoe és a már a Formula-E-ben is megfordult Antonio Garcia irányított. Ők Nick Tandy Porschéjának váltóhibája után állhattak az élre a hajrában.

Számos ismerős nevet találhatunk, ha végigpásztázzuk tekintetünket az eredménylistán. A DTM-bajnok Mike Rockenfeller az összetett harmadik helyén végzett, mögötte jött be a Scott Dixont is sorai között tudó Ganassi, de a második legjobb GT autóban ott volt Giancarlo Fisichella is.

A félnapos viadal nem múlt el balesetek nélkül, a verseny legnagyobb bukásáról korábban már beszámoltunk.