Button és a McLaren „hashtag” fejlődése

F1

2015. április 10. péntek, 15:19

A McLaren-Honda eddigi legjobban sikerült napján van túl a 2015-ös F1-es szezonban, hiszen a Kínai Nagydíj második szabadedzésén Jenson Button a 10., Fernando Alonso a 12. helyen zárt.

Amíg azonban a kétszeres világbajnok spanyol kifejezetten pozitívan értékelte csapata helyzetét, addig egyszeres világbajnok brit csapattársa nem tulajdonított különösebb jelentőséget a McLaren pillanatnyi fellendülésének, és egy új szókapcsolattal érzékeltette, valójában milyen jellegű előrelépésről beszélhetünk.

„Fejlődésen mentünk ma keresztül – hashtag fejlődésen!” – tett sejtelmes utalást Button a McLaren pénteki sajtóanyagában adott nyilatkozatának a végén. Számunkra is kérdés, hogy pontosan mire utalhatott, de nyilatkozata többi részéből következtetve talán arra, hogy sokkal inkább látszatfejlődésről beszélhetünk, mintsem valós előrelépésről, ami inkább csak a Twitter kattintásokat növelte, mintsem világbajnoki pontjaiknak a számát fogja. 

„Ma egészen jó eredményt sikerült elérnünk, de ez talán csak azzal magyarázható, hogy mi a maximumot tudtuk kihozni most az autónkból, miközben mások talán nem. Ettől függetlenül az autó jó érzést nyújt vezetés közben – főleg a lágyabb gumikon. Viszont az egykörös tempónk jobbnak tűnik, mint a hosszú etapokon nyújtott teljesítményünk, ami egy fordulat Malajziához képest, de szerintem holnap képesek leszünk előrelépést tenni e téren. Az elért helyezésünket figyelmen kívül hagyva is azt mondhatom, jól viselkedik az autónk. Még bőven van hova fejlődnünk, de én mindenesetre alig várom a hétvége folytatását” – mondta el a McLaren hivatalos sajtóközleményében a 2009-es világbajnok. 

Tagged: