Button: Nem akarok az utolsó sorból indulni!

F1

2015. március 13. péntek, 13:48

Szerző: Strommer Benjamin

Pedig az eddig látottak alapján a McLaren brit F1-es pilótája jó eséllyel pályázik erre a nem túl megtisztelő pozícióra. Szomorú, de azért bízik a Manor sikeres kvalifikációjában, hogy elkerülje a szégyent.

Az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzései folyamán Jenson Button a 13. és 14. helyeket szerezte meg – amely sokkal közelebbi pozíciót jelent a mezőny végéhez, mint elsőre tűnik, ugyanis az első gyakorláson csupán 15, a másodikon 16 versenyző teljesített értékelhető kört. A délutáni edzésen ráadásul csupán a balesetet szenvedő csapattárs, Kevin Magnussen, és a technikai hiba miatt félreálló Marcus Ericsson végzett Jenson Button mögött. Ha a jelenlegi viszonyok alapján dőlne el a rajtrács, Magnussen lenne annak legvégén – de Button jó eséllyel csatlakozhatna hozzá az utolsó sorban.

Kivéve, ha a Manor – amely egyedüliként mindkét szabadedzést kihagyta – problémái valamilyen úton-módon megoldódnának, és a kiscsapat rajthoz tudna állni az időmérőn és futamon. Átalakított 2014-es, nulla tesztkilométert teljesítő konstrukciójukkal ők biztosan messze elmaradnának a McLaren-Hondától, viszont ha ahhoz elég gyorsak lennének, hogy megfussák a 107 %-os limitidőt, a wokingiak és japán szövetségeseik megmenekülnének az utolsó sortól.

„Remélem, hogy nem leszek az utolsó rajtsorban, remélem, hogy mind a 20 autó ott lesz a versenyen!” – idézi a crash.net Jenson Buttont. A brit további szavaiban sem sok optimizmus érezhető. „Nem lesz könnyű, ezt mindannyian tudjuk. Jelenleg a problémáinkat javítjuk, ahogyan haladunk, és remélhetőleg előbb leszünk versenyképesek, mint később. Sok kemény munkára van szükség, de ezt már tudtuk a szezon elején is.”

Button részletesebb értékelése és Magnussen magyarázata a balesetről korábbi cikkünkben olvasható.

Tagged: