Button: Nincs kőbe vésve, hogy maradok

F1

2015. július 15. szerda, 10:27

A McLaren 2009-es F1-es világbajnoka, Jenson Button már a minap is úgy nyilatkozott, a jövő helyett csak a jelen kihívásaira szeretne koncentrálni, ám most azt is megerősítette, az sem biztos, hogy egyáltalán 2016-ban is a mezőnyt erősíti majd.

Noha a britet 2016 végéig érvényes szerződés köti a McLarenhez, és Ron Dennis a Sky Sports adásában erre hivatkozva le is nyilatkozta, hogy „Jensonnek két éves szerződése van velünk, ezért jelen pillanatban nem is gondolkozunk más pilóták leigazolásán”, Button szerint nincs kőbe vésve semmi, és egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is az F1-ben versenyez majd, a wokingi istálló színeiben.

„Nem, semmi sincs kőbe vésve – mindig mindenhol vannak opciók és döntési lehetőségek” – fogalmazott a versenyző a gpupdate.net-nek nyilatkozva, majd megerősítette korábbi állítását is: „Nem gondolunk a jövőre, ehelyett arra koncentrálunk, hogy idén fejlesszük az autót. Sok a teendőnk, és nehéz évünk van, de mindent beleadunk” – mint mondja. 

Bár a McLaren-Honda pillanatnyi formája lehangoló, ettől függetlenül sok fiatal tehetség vágyik Button helyére, köztük Kevin Magnussen, vagy épp a szintén a wokingiak pártfogásában álló GP2-es éllovas, Stoffel Vandoorne. 

Tagged: