Button: Rosszul mértem fel a helyzetet

F1

2015. április 12. vasárnap, 11:39

A kimért Jenson Button a legritkább esetekben okoz balesetet a versenypályán, a Kínai Nagydíjon azonban ez történt. Az F1-es mezőny legrutinosabb pilótája elismerte hibáját.

A brit a pontszerző helyeken kívül harcolt a néhány hibája után a rangsorban visszacsúszó Pastor Maldonado ellen, amikor az eset történt. A McLaren pilótája a célegyenes végén próbált volna újabb támadást indítani a Lotus ellen, ám a helyezkedés rosszul sült el számára és hátulról nekiütközött a venezuelai autójának. Mindketten kipördültek, és kettőjük közül csak Button jutott el a kockás zászlóig.

but

„Azt gondoltam, hogy találtam magamnak helyet a belső íven, és hát… nem igazán tudok mit mondani. Sohasem akarjuk, hogy ilyen balesetek történjenek. Azt hiszem, csak rosszul mértem fel a helyzetet” – mondta az esetről Button, aki nem nagyon akart magyarázkodásokba bonyolódni.

A brit a 13. helyen ért célba csapattársa mögött, és bár a pontokról lecsúsztak, igazán biztató futamot teljesítettek a McLarennél. A tempójukban is javulás látszott, aminek egyik legjobb példája éppen az volt, hogy Button körökön át képes volt csatába bonyolódni a Mercedes motor által meghajtott Lotusszal. A híresztelések szerint pedig a Honda egyelőre 125 lóerős hátrányban van, noha ezt a brit nem akarta megerősíteni.

„Mindig röpködnek különféle számok” – mondta erről. „A lágy gumikon nagyon jól mentünk, szerintem egyáltalán nem volt rossz a tempónk, de a végén a közepes keverékekkel már kicsit nehezebb volt. De talán főként csak a forgalom miatt, hiszen így folyamatosan leesett a hőmérsékletük. Egyáltalán nem rossz a helyzet, de persze még mindig hátul vagyunk, ami elég kár. Bahreinben nehézségekre számítunk, de Barcelona remélhetőleg már olyan pálya lesz, amelyen egy kicsit jobban működik majd az autónk.”

Tagged: