Csak a Honda veheti fel a versenyt a Mercedesszel?

F1

2015. március 11. szerda, 12:00

Ezt állítja Gerhard Berger, aki annak idején maga is versenyzett a McLaren-Honda színeiben 1990 és 1992 között Ayrton Senna csapattársaként, így közelről emlékszik a brit-japán társulás első nagy aranykorszakára.

A 14 szezont átívelő F1-es pályafutása során összesen 10 nagydíjgyőzelemig jutó ex-pilóta az osztrák média képviselőinek nyilatkozva mondta a következőket a Forma-1-be hosszú kihagyás után a McLaren motorpartnereként visszatérő Hondával kapcsolatosan: „Egyedül ők lehetnek képesek azonos szintre kerülni a Mercedesszel. Ez csak rajtuk fog múlni, mert önmagában véve a McLaren mindig a felkészült csapatok közé tartozik.”

A jelenleg 55 éves Berger annak ellenére vélekedik így, hogy meggyőződése szerint éppen a Honda-erőforrások gyerekbetegségei okozták a legtöbb kellemetlenséget és időkiesést a wokingi egyletnek a téli tesztek során.

 

„Elég világos, hogy a motorral kapcsolatban volt a legtöbb problémájuk. Az az érzésem, hogy valamit félrekalkulálhattak” – mondta el szűkszavúan az osztrák, aki tehát ennek dacára is hisz a McLaren és a Honda közös feltámadásában, a 2015-ös szezon egyértelmű favoritjának azonban a Mercedest tartja. „Számomra egyértelmű, hogy ők a legnagyobb esélyesek. Körülbelül egy másodperc az előnyük egyetlen körön a többiekkel szemben, ez pedig szörnyen soknak számít a mai F1-ben.”

Tagged: