Debreceni Péter: Rengeteg technikai probléma gyűrűzött fel egyszerre

Rali

2015. május 14. csütörtök, 08:31

Debreceni Petinek a Miskolc Rali nem sikerült, Szombathely kimarad a család miatt, de már gőzerővel készül Székesfehérvárra.

Szia Péter! Először is hogyan sikerült a felkészülés a miskolci versenyre? Számodra új pályák, új navigátor…

– Sziasztok! Köszönöm kérdésed, minden rendben ment a felkészüléssel, a pályák felírása és az új navigátorral, Herczeg Szabival való összehangolódás is teljesen jól sikerült, nagy reményekkel, bizakodva vártuk a miskolci futamot.

A prológon szépen végigcsurogtatok, féltettétek a katasztrófális “körön” az autót?

– Sajnáljuk, hogy nem mehettünk éles kört, amiért a nézők biztosan szidhattak minket, de előzetesen amit a versenyzőtársaink is mondtak, hogy hatalmas lyukak, mélyedések vannak a pályán, az beigazolódott és nem mertük kockáztatni, hogy az autó bármiféle ütést vagy sérülést kapjon, így csak egy kis “cruisolás” volt a stadionban. Legközelebb ígérjük, látványosabb autózást nyújtunk! :-)

10982845_881358821935934_3028772035073828852_n

Melyik szakaszt vártad előzetesen a legjobban a zempléni pályák közül?

– Leginkább a második gyorsot, a Zsujta-Hollóházait, mivel nekünk az ilyen pálya fekszik a legjobban, széles, tempós, gyors, tele nyújtott kanyarokkal, ezek a típusú pályák a kedvenceim közé tartoznak.

A verseny elején a gumik “elmelegedésére” panaszkodtál. Mi volt a probléma?

– Hát nem feltétlenül az lehetett, mint utólag kiderült sajnos, a kuplung munkahenger nyomta kifelé magából az olajat úgy, hogy valószínű az okozta a hátsó kerekeken érződött instabilitást, így visszagondolva ez elég veszélyes volt…

11209673_892445327461159_23114952899184509_n

Az erdőbényei szakaszon már nem volt mért időtök… Mi történt?

– Sajnos, azt gondolom az autó nem lett rendesen felkészítve, mivel rengeteg technikai probléma gyűrűzött fel egyszerre, szétment a generátor, lemerült az akkumulátor teljesen, a szekvenciális váltónk nem működött, és a már említett kuplungproblémáink voltak, gumik abszolút nem tapadtak, és hát elég nevetségesen tudtunk nekiindulni a negyedik gyorsnak. Csak 3. sebességben tudtunk menni az autóval és hiába próbáltunk vigyázni, az autó túlmelegedett és szó szerint elfüstölte magát. Ezután láttuk, hogy a hosszbordás szíjunk is elszakadt, a ventilátor lapát lelazult, szétvert mindent odabent, úgyhogy az autó sajnos eléggé leamortizálódott, lehet hogy komplett motorcserére szorul, illetve a váltónk is komoly revízióra szorul az biztos.

Hogyan vizsgázott a rövid versenyetek alatt az új navigátor?

– Nagyon meg voltam elégedve Szabival, mert rettenetesen komolyan vette a legelső beszélgetésünktől kezdve a közös munkát, de ha például etapon vagy napközben éppen egy étteremben ültünk, akkor pedig vette a lapot, mivel egyfolytában folyt a hülyeség belőle a nap folyamán, és ez pont az a magatartási forma, amilyen én is vagyok. Visszatérve a futamra, a verseny alatt egy kisebb hibától eltekintve (j4 helyett kaptam egy j1-et, majdnem beestünk) minden jól működött, de még sokat kell mennünk együtt, hogy ez igazán jól működjön és elfogadható legyen mindkettőnk számára, azt gondolom.

11175055_881358628602620_433157148518163991_n

Most pedig fel a fejjel, és nyomjátok tovább a bajnokságot?

– Természetesen igen, ez nem is lehet kérdés, igaz a szombathelyi verseny alatt külföldön leszek, mert ugyebár az életemben – nem győzöm hangsúlyozni – a családom az első, de a júniusi székesfehérvári futamon már ismét a pályán leszek a kis szerelmemnek a testvérével, egy E46 330i tolókerekes fehér BMW-vel, amit kimondottan csak murvázni vásároltam meg. Várunk minden kedves szurkolót oda is természetesen.

Kiknek köszönnéd meg a segítségét?

– Természetesen mindig a családomnak köszönöm meg elsőnek, de köszönöm a munkatársaimnak is, akik lehetővé teszik, hogy hétköznap is magukra hagyjam őket, míg én pályát írok. Külön köszönet a tiszalöki szurkolói csoportunknak, akik hihetetlen módon kísérnek minket figyelemmel, versenyről-versenyre, újabb és újabb transzparensekkel készülnek, nekik is csináltattunk csapatpólót, amiben már a következő versenyeinkre remélem ismét el tudnak jönni majd szurkolni, mert nekem nagyon sokat számít. Köszönöm Bakó Lacinak, Szöllősi Rolandnak, a Csáki testvéreknek és Donátnak, a támogatóimnak az Agro World csoportnak és a Real Team csoportnak, illetve Nektek RallyFeeling !!! Ha valaki szeretne még többet megtudni rólunk, az kattintson a weboldalunkra, ahol rengeteg érdekességgel találkozhatnak a kedves érdeklődők.  www.realteam.hu