Dennis védelmébe vette a Hondát

F1

2015. március 14. szombat, 21:16

Amíg a Renault szapulja motorgyártóját, a McLarennél teljesen más a helyzet: Ron Dennis úgy véli, nincs messze az az idő, amikor ismét győztes kombinációként emlegetik a McLaren-Hondát.

A Q1 leintésének pillanatáig nem lehetett elhinni, hogy a McLaren nem lesz képes többre az utolsó sornál, azon a pályán, ahol egy éve még kettős dobogót ünnepeltek – még ha Daniel Ricciardo kizárásának köszönhetően is. Jenson Button öt másodperccel maradt el a pole pozíciós Lewis Hamilton idejétől, és ahogy korábban kifejtette, nincsenek illúziói a futamot illetően sem, hiszen 12 körnél sosem töltött még többet az autóban egyvégtében.

„Ha a világbajnokság megnyerését tűzöd ki célnak, erős gyártóra van szükséged, melynek megvan a technológiája ahhoz, hogy győztes motort készítsen – és ez az, amit a Honda már számtalanszor bizonyított” – nyilatkozott Dennis a Sky Sports-nak.

„Talán egy kicsit tovább tart majd, mint ahogy szeretnénk, de ez egy utazás, amelynek egyszer a végére fogunk érni.” Dennis hozzátette, hogy a szezon korai szakaszában konzervatív motorpolitikát kell követni, amit korábban Eric Boullier is megerősített az időmérő után. „A fejlődés szempontjából, a szezon korai szakaszában fontos, hogy egyben tartsuk a motort.”

Tagged: