Dovizioso: Lehet beleszólásunk a versenybe

Motor

2015. március 18. szerda, 10:27

Bár az eső által elmosott utolsó tesztnap rendkívül fontos lett volna a Ducati számára, összességében pozitív érzésekkel távozhatnak Katarból, hiszen szombaton és vasárnap is az ő pilóták bizonyultak a leggyorsabbnak. Andrea Iannone optimistán várja a jövő hétvégi idénynyitót, s Andrea Dovizioso is úgy véli, komolyan beleszólhatnak a legjobb helyezések sorsába.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az elmúlt évek legbiztatóbb előszezonját teljesítette 2015-ben a Ducati: bár új motorjuk, a Desmosedici GP15 csak a második sepangi teszten mutatkozhatott be, már Malajziában is rögtön versenyképes időkre voltak képesek, a napokban lezajlott katari gyakorlás során pedig egyenesen ők futották meg a leggyorsabb köröket. Szombaton ráadásul kettős sikert értek el Andrea Iannone, Andrea Dovizioso sorrendben, vasárnap utóbbi nyert, míg honfitársa harmadikként zárt (mindezt tették úgy, hogy nem is használták a rendelkezésükre álló lágyabb hátsó gumit), a hétfői, utolsó tesztnapot azonban elmosta az eső, pedig a bolognai gyártó számára fontos lett volna, hogy többek között egy teljes versenyszimulációt is teljesíthessenek a jövő hétvégi Katari Nagydíj előtt.

orig_8b8494c61c8ce4492af3f9e0a71f15c1

Nem véletlen, hogy a pilóták optimista hangulatban készülnek a szezonnyitóra – Dovizioso például így nyilatkozott a Ducati Team sajtóközleményében: „Nagyon elégedettek vagyunk az első két tesztnap során elért eredményeinkkel, hiszen folyamatosan gyorsak tudtunk lenni mind új, mind használt gumikon. Kár érte, hogy hétfőn nem tudtunk kimenni a pályára, mert lett még volna pár dolog, amit ki akartunk próbálni a versenyre való tekintettel, illetve szerettünk volna további információkat gyűjteni, de az eső ezt lehetetlenné tette. Mindenesetre a szezont úgy kezdhetjük meg, hogy rendkívül elégedettek vagyunk a GP15-tel elvégzett munkával, amely azonnal jól ment itt Katarban. Tényleg úgy gondolom, hogy lehet beleszólásunk a versenybe, és nyilvánvaló, hogy a dolgok jóval pozitívabban alakulnak, mint tavaly. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak és a Ducati Corse-nál dolgozó srácoknak, mert igazán keményen és jól dolgoztak!”

A tavaly még a Pramac Racinget erősíteni, a 2015-ös idényre azonban már a gyári alakulathoz szerződtetett Iannone így összegezte a sivatagi országban szerzett tapasztalatait: „Boldog vagyok azzal, ahogy a két tesztnap alakult, mert kétségkívül pozitívak voltak. Nagyon jól mentünk, és újra sikerült javítanunk az érzést az új GP15-tel, noha nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy nem tudtuk kihasználni az utolsó napot is, amely nagyon fontos lett volna számunkra. Volt egy külön munkatervünk, hogy javítsunk még pár apróságon és leteszteljünk még néhány dolgot, de sajnos az eső mindenkit megakadályozott abban, hogy kimenjen a pályára. Optimista vagyok a versenyhétvégével kapcsolatban, és már várom, hogy tíz napon belül újra pályán legyek.”

orig_44385e1c033e970d7b0f4ea15c8ff796

A versenyzők mellett maga Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse élén a második évének nekivágó vezérigazgató is pozitív hangulatban értékelte a katari tesztet: „Sajnálatos, hogy nem tudtuk teljes mértékben kihasználni az utolsó tesztnapot, mert mindkét pilótánk számára intenzív programot terveztünk, amely egy teljes versenyszimulációt is tartalmazott volna. A Desmosedici GP15 továbbra is vadonatúj gépnek számít, emiatt az utolsó nap is rendkívül hasznos lett volna számunkra. Ugyanakkor elégedettek vagyunk az eddig látottakkal és összességében a projekt megbízhatóságával. Dovizioso és Iannone egyaránt folyamatosan a legjobb pozíciókban körözött, bármikor képesek voltak érdekes időeredményeket elérni, s ez optimistává tesz minket a jövőre nézve, még akkor is, ha tudjuk, hogy további rengeteg munka vár még ránk” – zárta mondandóját az olasz szakember.