Ecclestone: A nagycsapatok nem törnek uralomra

F1

2015. június 9. kedd, 12:26

Az sportág mindenható ura szerint a Montrealban tárgyaló négy nagycsapat nem készül arra, hogy átvegye a sportág fölötti irányítást, mondván, már a múltban is voltak hasonló esetek.

A Force India és a Sauber a Kanadai Nagydíj hétvégéjén hangot adott abbéli félelmének, hogy a gazdagabbak arra készülnek, hogy átvegyék a sportág fölötti irányítást, és csak olaj volt a tűzre, hogy a nagycsapatok hétvégi megbeszélésén csak a legerősebb kvartett vett részt. Bernie Ecclestone azonban lecsillapította a kedélyeket, és sok évtizedes tapasztalattal a háta mögött úgy véli, ez nem fog megtörténni.

„Semmi új nem történt, volt már ilyen régen is, noha néhány csapatnak még új, mert ők is újak itt” – mondta Ecclestone az Autosportnak a Saubert és a Force Indiát illetően. „Nekem viszont nem új, én is részese voltam hasonlóknak anno. Eddig senki sem fenyegetőzött semmivel, de akkor az volt legrosszabb dolog, amikor engem fenyegettek meg.”

Ecclestone azonban erősen szkeptikus afelől, hogy testet fog-e ölteni az ügyfélautók ötlete. „Úgy gondolják, hogy meg akarják valósítani, egészen addig, amíg szó nem esik a kivitelezésről. Akkor már probléma lesz belőle. Hogy szeretnék elérni? Ha van tervük rá, csinálják, de nem hiszen, hogy lesz belőle valami, így inkább nem gondolok erre. Sok dolog van az életben, amit szeretnék elérni, de nem lehet, és ezt nekik is meg kell tanulniuk, amikor problémákkal szembesülnek. Az viszont jó, ha vannak álmaik, és megbeszélik azokat.”

Annak ellenére, hogy a „négyek” hosszan tárgyaltak Montrealban, Ecclestone úgy véli, semmilyen előrelépés ne történt. „Az az érzésem, hogy elvesztegettünk 48 órát. Az a baj, hogy senki sem tudja, hogy mit akar igazán, és amikor adsz nekik valamit, először azt gondolják, hogy akarják, másszor meg azt, hogy nem. De nem probléma, azt fogjuk tenni, amit kell, és reméljük, hogy jó dolog fog kisülni belőle.”

Tagged: