Ecclestone üdvözölné a Volkswagent

F1

2015. május 11. hétfő, 13:13

Szerző: Strommer Benjamin

Az F1 ura emellett azt is határozottan állítja, meg fogja akadályozni, hogy a Red Bull távozzon a sportágból. A kettő kijelentés közt kapcsolat van: a VW léphet az alulteljesítő motorpartner, a Renault helyébe.

A közelmúltban fontos hatalmi változások történtek a Volkswagen Csoport élén: a konszern elnöke, Ferdinand Piech lemondott posztjáról. Sokan őt tartották a Formula-1-be való beszállás legnagyobb akadályának, álláspontja mellett azért is tartott ki, mert különösen nagy ellenszenvet táplál Bernie Ecclestone irányába. A sportág 84 éves vezetője korábban kijelentette, ha arra lenne szükség a Volkswagen (vagy a csoport egy másik márkája, mint az Audi) érkezéséhez, hogy ő távozzon az élről, a Formula-1 érdekében megtenné. Az önfeláldozó lépésre már nem lesz szüksége, hiszen Piech megelőzte őt.

„Nagyszerű lenne, ha az F1-be jönnének” – nyilatkozta Ecclestone az osztrák APA hírügynökségnek. A VW érkezése ráadásul második esélyt jelenthetne a Red Bullnak is, mint új partner – az energiaitalos csapat a Renault gyengélkedéséhez visszavezethető okok miatt az idény elején kiszállással fenyegetőzött. „Ők nem fognak távozni. Ezt meg akarom akadályozni.”

„Meg tudom érteni, hogyan éreznek, én sem örülök a helyzetüknek” – mondta Ecclestone, aki egyelőre nem tudja, milyen megállapodást köthet egymással az F1-es csapat és az autógyár. A pletykák az istálló teljes és részleges eladását is elképzelhetőnek tartják. „Ezt nem tudom, őket kellene megkérdezni.”

Júniusban az osztrák energiaital-cég saját pályáján, a Red Bull Ringen versenyez a mezőny. Míg tavaly a visszatérő nagydíj hatalmas látogatottságot hozott, idén jóval szerényebb mértékben fogynak a belépők. „A második évben ez egészen normális. Az első alkalommal, amikor valami új, mindig könnyebb” – magyarázta Ecclestone.

Tagged: