Erősebb motort akar Massa

F1

2015. április 28. kedd, 09:42

Szerző: Strommer Benjamin

Keveseknek jutna eszébe, hogy egy Mercedes motoros autó erőforrását jelöljék meg, mint azt a területet, melyen még javulni kellene. A Williams F1-ese, Felipe Massa így tett.

A grove-i istálló második erőként zárta a tavalyi szezont, idén azonban a sorrend harmadik helyére csúsztak vissza, olyannyira, hogy a Ferrari mindkét autóját még egy alkalommal sem sikerült legyőzniük, és a dobogóra sem tudtak felállni. A soron következő Spanyol Nagydíj az a helyszín, ahol első európai versenyként rendszerint fontos fejlesztéseket mutatnak be a csapatok. Felipe Massa felsorolta, szerinte a Williamsnek min kellene javítania.

„Több leszorítóerő kell, és talán egy lökés a motor és erőforrás terén. A Ferrari a legtöbbet ezen a területen javult, ezért ha mi is fejlődhetünk ott egy kicsit, az összességében is jó hatással lenne. De ugyanazzal a motorral indulunk a következő futamon, ezért nem gondolom, hogy változás fog történni” – idézi Massát a crash.net. A brazil pilóta volt az, aki a szezonnyitón arra utalt, a Williams talán nem kap ugyanolyan specifikációjú erőforrást, mint a gyári Mercedes alakulat.

Kijelentette, a Williams nem változtatott fejlesztési stratégiáján a Ferrari remeklése miatt. „Mindig igyekszünk fejleszteni, nem az változtat a munkádon, hogy a Ferrari előttünk vagy mögöttünk van. Megvannak a terveink az autó fejlesztésével kapcsolatban. Barcelonában érkeznek dolgok, de a többi csapatnak is.”

Tagged: