Ez lesz idén a MotoGP edzéskirályának jutalma

Autó

2015. május 7. csütörtök, 12:21

A „BMW M Award” keretében a bajor autógyártó 2003-tól kezdve immár hagyományosan minden évben egy vadonatúj BMW-vel jutalmazza a MotoGP aktuális évi edzéskirályát. Idén egy BMW M6 kabrió lesz a fődíj.

A nyereményként felajánlott prémiummodellt csütörtökön mutatták be a MotoGP hétvégi versenyének otthont adó Jerez de la Frontérában. A BMW M6 kabriót premierjére idén januárban a Detroit Auto Show-n került sor, és a BMW M részlege e modellel kívánja visszaszerezni vezető helyét a nagyteljesítményű luxusautók szegmensében. Az M6 kabrió tökéletes kombinációt adja az eleganciának és a sportos vezetési élménynek, amelyről többek között az 560 lóerős M TwinPower V8-as turbómotor, valamint a 0-ról 100 km/órára történő 4,3 másodperc alatti gyorsulás gondoskodik.

A „BMW M Award” kapcsán fontos megjegyezni, hogy a fődíjat nem feltétlenül az a versenyző nyeri el, aki a legtöbb pole-pozíciót szerzi az év folyamán, hiszen itt is a versenyeken használt pontozási rendszert veszik alapul minden időmérő edzésen. Az 1. helyezett neve mellé 25, a második mellé 20, a harmadik mellé 16 stb. pontot írnak be a táblázatba, és aki a szezon összességében a legtöbb pontot gyűjti, annak a zsebébe kerül bele a luxuskabrió slusszkulcsa. 

Az elmúlt két esztendőben Marc Marquez gazdagodott egy-egy BMW jutalomautóval, de a rekordot Valentino Rossi és Casey Stoner tartják, ők 3-3 M-osztályú bajor gépcsodát vihettek már haza az időmérő edzéseken nyújtott kimagasló teljesítményük elismeréseként. Mint ismert, a BMW hosszú évek óta a MotoGP hivatalos autós partnere, és többek között a biztonsági autókat és az orvosi autót is ők kölcsönzik a kétkerekűek világbajnokságára.