Ezért nem izgatja Buttont az idénynyitó

F1

2015. március 12. csütörtök, 19:28

A 2009-es év F1-es világbajnoka elég egyértelmű kifejezésekkel adta a világ tudtára, nem különösebben izgatja, hogy sikerül-e pontot szereznie a McLaren-Hondával a hétvégi Ausztrál Nagydíjon, és azt is elmondta, miért nem…

„Mi versenyeket akarunk nyerni, ezért nem különösebben érdekel, hogy Melbourne-ben sikerül-e majd pontokat szereznünk. Számunkra a jövő az, ami érdekes, ezért az a fő, hogy egész évben folyamatos és nagy lépésekkel fejlődjünk” – érvelt a 35 éves sportember, aki autóversenyző létére még a 2016-os olimpián való indulást is fontolgatta triatlonban.

De ha nem a pontszerzés lesz a célja, akkor mi? „A célunk, hogy befejezzük a versenyt és elegendő mennyiségű kilométert tegyünk meg ahhoz, hogy kiküszöböljük az autó gyerekbetegségeit. Jelenleg úgy fest a helyzet, hogy csak kimegyünk a pályára, és felmérjük, mink van a többiekhez képest. Nem tudtunk túl sokat tesztelni, ezért a fejlesztések és az alapbeállítások tekintetében sok minden van még, amit nem tudtunk elvégezni. A helyezésekre vonatkozóan nincs konkrét célkitűzésem” – mondta el Jenson Button az Autosport riporterének, majd végül azt is elismerte, vannak kétségei azt illetően, hogy képes lesz-e a McLaren befejezni a versenyt.

„Hogyne lennének kétségeink, amikor még egy versenyszimulációt sem sikerült végigcsinálnunk az autóval. Ostobák lennénk, ha nem kételkednek jelen helyzetben a célba érésünkben” – zárta mondandóját Button. 

A McLaren-szurkolók tehát erre készítsek magukat lélekben – most talán jobb lesz még picit nem odafigyelniük az eredményekre, inkább örülni minden egyes megtett kilométernek, amellyel Button, illetve a Fernando Alonso helyére beugró Kevin Magnussen a McLaren-Honda jövőbeni sikereinek alappilléreit tehetik le. 

Tagged: