Ezért várja Verstappen az Osztrák Nagydíjat

F1

2015. május 8. péntek, 10:58

Szerző: Strommer Benjamin

A Toro Rosso F1-es újonca elárulta, csapata egy komoly fejlesztési csomagot fog a Red Bull Ringre vinni. Reméli, hogy Barcelonában nem állítja meg műszaki hiba.

A Spanyol Nagydíj, a versenynaptár első európai helyszíne rendszeresen az a pont, ahova a mezőny csapatai komoly fejlesztési csomagokat hoznak. Max Verstappen azonban elárulta, a Toro Rosso idén másféle stratégiát alkalmaz: bár lesznek módosított elemei Spanyolországban is, a komolyabb újítások a júniusi Osztrák Nagydíjon érkeznek.

„Van pár kisebb dolog, néhány tized tőlük szép lenne. Várnunk kell, aztán meglátjuk. Nem ez a legnagyobb csomagunk, az a következő versenyeken fog érkezni” – idézi a gpupdate.net a holland versenyző szavait. „Továbbra is úgy gondolom, hogy az autónk nagyon erős a magas sebességű beállításokon, ezért nem látom okát, miért ne harcolhatnánk pontokért. Ennél többen Ausztria környékén gondolkodok, úgy gondolom, ott nyerhetünk nagyobbat.”

Verstappen első négy F1-es versenyén mindössze egyszer ért célba, több alkalommal is motorhiba miatt esett ki. A Renault egy módosított erőforrást szállít a hétvégi nagydíjra, hogy kiküszöbölje a rendszeres problémákat. „Remélhetőleg be tudjuk fejezni a futamot. Nagyon keményen dolgoznak rajta, mi pedig próbáljuk segíteni őket, ahol csak lehetséges. Biztos vagyok abban, hogy jó lépéseket tettek meg erre a nagydíjra.”

Tagged: