F1: Mindenki a szezon végén mond all-int?

F1

2015. május 31. vasárnap, 10:36

Bár az F1-es Kanadai Nagydíj egy tekintetben ziccer lenne a Mercedesnek arra, hogy felhasználja első motorfejlesztési zsetonjait, ám ők továbbra is későbbre tartogatják ezt. Ugyanígy tesz a többi gyártó is.

A Mercedes V6-os hibrid erőforrásait használó csapatok közül idén eddig csak a Force Indiának kellett motort cserélnie Nico Hülkenberg autójában, a többi hét pilóta még mind az első erőforrásával teljesítette az eddigi hat F1-es nagydíjhétvégét. A Kanadai Nagydíjra viszont egy „sorcserét” helyezett kilátásba a Mercedes, azaz elvileg Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Felipe Massa, Valtteri Bottas, Romain Grosjean, Pastor Maldonado és Sergio Perez autójába is Montreálban fog bekerülni a második erőforrás.

Ez elméletileg tökéletes alkalmat kínálna a Mercedesnek arra, hogy motorfejlesztési zsetonjainak egy részét felhasználva, a V6-osuk egy új, továbbfejlesztett változatát helyezzék be a versenygépekbe, ám a német gyártó képviselői a múlt hétvégi Monacói Nagydíj helyszínén a Motorsport.com munkatársának megerősítették, hogy egyelőre csak motorjuk megbízhatóságán javítanak, a teljesítményén nem, az ehhez szükséges zsetonok felhasználását ugyanis későbbre tartogatják. 

A Motorsport.com értesülései szerint azonban a Mercedes olyannyira nincs egyedül ezzel, hogy a másik három motorbeszállító, a Honda, a Ferrari és a Renault is ugyanígy gondolkodik, és a szezon második felére őrzi saját fejlesztési zsetonjait. Jelenleg tehát egy olyan pókerjátszmát látunk, amelyben mindenki kivárásra játszik, és a végén akar majd all-int mondani. De vajon ki az, aki blöfföl, és ki az, akinek a végén valóban ott lesz az ászpár a kezében?

Tagged: