„Fejlesztenünk kell azt a nyavalyás autót”

F1

2015. június 9. kedd, 12:18

A maranellói csapat úgy véli, a Kanadai Nagydíj után még messzebb került legfőbb F1-es riválisától, a Mercedestől, ugyanis az Ezüstnyilak nagyobb mértékben tudtak előre lépni a hétvégén.

Noha a Ferrari a 2015-ös szezon időmérő edzései során egyszer sem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel, a versenyeken azért meg-meg tudták ráncigálni az oroszlán bajszát – ahogyan tette azt Sebastian Vettel Malajziában, vagy Kimi Raikkönen Bahreinben. A relatív különbség azonban minden eddiginél nagyobb volt Montrealban, és Sergio Marchionne, a futamot helyszínről követő Ferrari-elnök szerint egyre kevesebb az esély rá, hogy idén utolérjék a brackley-alakulatot.

Amikor a Kanadai Nagydíj után megkérdezték az olaszt, hogy mire van szüksége a Ferrarinak a következő versenyeken, így válaszolt: „Fejlesztésekre ezen a nyavalyás autón. Nagyon sok időt töltünk azzal, hogy orvosoljuk a problémákat, amelyek felmerülnek az autón.” Marchionne szerint Mercedesnek sikerült extra teljesítményt kifacsarnia autójából, ami még nehezebbé teszi a Ferrari munkáját. „Mindig tudtuk, és voltak megbeszéléseink erről a csapatban, hogy a Mercedes nem fog egy helyben maradni, ami hétvégén láttunk is.”

„Azt tapasztalhattuk, hogy az időmérős tempójuk gyorsabb volt a versenyen mutatottnál, de most ez utóbbiban is jobbnak mutatkoztak. Tudtuk, hogy így lesz, és nem csaphatjuk be magunkat, hogy ők nem fejlesztenek, mi pedig közeledni tudunk hozzájuk. Mostantól még keményebben kell dolgoznunk, tekintettel arra, hogy ők is előre tudtak lépni” – tette hozzá.

Tagged: