Fisker új külsőt adott az Aston Martin Vintage-nak

Autó

2015. március 18. szerda, 10:41

A GAS és Henrik Fisker együttműködése folytatódik, a Ford Mustang után most egy Aston Martin Vanquish V12 kupét gondolt újra a legendás tervező. A végeredmény pedig magáért beszél…

Miután Henrik Fisker autógyára csődbement a tervező újra visszatért a gyökerekhez és a korábbi munkáltatójánál készített remekművét dolgozta át még elegánsabbra. Az Amelia Island Concours d’Elegance kiállításon debütált, Thunderbolt nevet viselő kupé alapja az az Aston Martin Vintage, melyet éppen Fisker rajzolt meg korábban.

2015_03_18_auto 

A Thunderbolt formatervét teljesen átdolgozta az 51 éves szakember, amelynek megjelenése így sportosabb, mégis elegánsabb lett, mint korábban. A hátsó ablak és a hátsó oldalablakok sziluettje egész más, mint eredetileg, szemből pedig az új mintázatú hűtőmaszk, az eltérő lámpák, légbeömlők és kopoltyúk változtatnak az eredeti karakteren.

Clip_2_11 

A brit sportkocsi belsejét sem hagyta érintetlenül Fisker, a középkonzolt alaposan átrendezve egy ívelt kijelző került a műszerfalra.

Clip_16 

A hírek szerint az Aston Martint egy amerikai cég, a Galpin biztosította Fisker számára, és a tervező szerint csak egyedi megrendelésre készülhet belőle mindössze egy-egy darab, természetesen csillagászati áron.