Force India: A Top10 túl messze van

F1

2015. május 10. vasárnap, 19:29

Akár Attenborough híres filmdrámáját is átírhatnánk a Force India szereplésével, hiszen Sergio Perez és Nico Hülkenberg is eltűnt a mezőny sűrűjében az F1-es Spanyol Nagydíj alatt.

Egyedül az okozott örömet a Force Indiánál – ahogyan azt Bob Fernley helyettes csapatvezető is elmondta –, hogy a pilóták előrébb tudtak lépni rajtpozícióikhoz képest. Ez viszont egyedül arra volt elég, hogy harcba szálljanak a Sauberekkel és a McLarenekkel, a pontszerzés így vágyálom maradt csupán – innen nézve melbourne-i duplázásuk egyedül a megbízhatóságnak, nem pedig a lehengerlő teljesítménynek volt köszönhető.

„Tekintettel a rajtpozíciómra, a maximumot hoztuk ki a mai versenyből” – nyilatkozta a verseny után a 13. helyen záró Sergio Perez. „Talán a három kiállásos stratégiával jobban jártunk volna, de a végén ez sem hozott volna olyan sokat. Az utolsó etapom kemény volt, hiszen 30 kört tettem meg ugyanazzal a közepes keverékű szettel, de vigyázni tudtam rájuk, és sikerült visszavernem Ericsson támadásait. Ma ismét megmutattuk, hogy az autónk sokkal jobban meg vasárnap, így ha fejlődni tudunk időmérős tempó tekintetében, a következő versenyeken már pontokért harcolhatunk.”

Nico Hülkenberg még társánál is gyengébb versenyt futott, és csak a 15. helyen ért célba, Jenson Buttont, valamint a két Manort megelőzve. „Nehéz lett volna pontot szerezni ma, különösen egy olyan pályán, ahol alig lehet előzni. Minden alkalommal beszorultam valaki mögé, és még ha jobban is mentünk volna, akkor sem érünk el jobb eredményt a turbulenciák miatt. Agresszív taktikánk volt három kiállással, de a pályán nem tudtunk eléggé előre kerülni ahhoz, hogy kihozzuk belőle a legtöbbet. Ha tiszta lett volna előttem a pálya, talán másként alakul a verseny, de ennek ellenére is messze voltunk a pontszerzéstől. Reméljük, versenyképesebbek leszünk Monacóban, már csak az eltérő gumiválasztás miatt, ami jobban fekszik nekünk.”

Tagged: