Garantált-e Vandoorne jövője a McLarennél?

F1

2015. július 8. szerda, 17:30

Ő lehet Jenson Button vagy Fernando Alonso utódja a McLarennél, de még annak ellenére sem biztos a jövője, ha megnyeri a GP2 idei szezonját – Stoffel Vandoorne ennek ellenére koncentrált marad.

Eddig 10 futam telt el a GP2 2015-ös szezonjából, és csak a silverstone-i hétvége volt az első, ahol Stoffel Vandoorne nem tudta megnyerni a hosszabb, feature-versenyt. A McLaren belga védence a tízből nyolc versenyt zárt pódiumon, így nem meglepő, hogy fölényesen vezeti a bajnokságot Alexander Rossi előtt. Szinte senkinek sincs kétsége afelől, hogy tavalyi második helye után idén végre győzni fog, mégsem biztos, hogy ez automatikusan F1-est ülést ér. Még ha a gárda partvonalra is tenné Jenson Buttont, jelen állás szerint Kevin Magnussen nagyobb eséllyel pályázik a helyére.

„A GP2 mindig nagyon versenyképes sportág volt, és mindig akadt olyan versenyző, aki remekül teljesített itt, mégsem jutott be az F1-be” – idézte Vandoorne-t a Motorsport.com. „Még ha meg is nyerem a bajnokságot, az sem garantálj az F1-es ülést. Mindent beleadok és nagyon keményen nyomom azért, hogy sikerüljön, és remélem, hogy így is lesz. Ebben a pillanatban nem tudok többet tenni, minden versenyen, időmérőn és edzésen a legjobb akarok lenni – akárhányszor csak az autóba ülök, és ettől csak még jobb pozícióba kerülök a jövőmet illetően.”

A 23 éves pilótának nincsenek kétségei afelől, hogy képes lenne megállni a helyét a legnagyobbak között is. „Határozottan mondhatom, hogy készen állok rá. Tavaly teszteltem egy McLarent, ahol minden rendben ment, és idén is minden jól megy a GP2-ben. Ausztriában ismét vezethettem az autót, és nagyon kellemesen alakult – sajnos a délelőttöt elmosta az eső, de délután sikerült komolyabb távot megtennünk probléma nélkül, így tényleg úgy érzem, hogy készen állok.”

Vandoorne hozzátette, hogy erre az évre továbbra is a GP2-es bajnoki cím megszerzését tartja szem előtt. „Sokszor elmondtam már, hogy most legfőképpen a GP2-re koncentrálok, mert ez az a hely, ahol a legjobban bizonyíthatok. A legfontosabb, hogy megnyerjem a bajnokságot. Jelen pillanatban minden jól alakul, nagy előnnyel vezetek, de még nagyon sok van hátra, és bármi megtörténhet. Ebből a szempontból kicsit még korán van ahhoz, hogy a jövőmről beszéljünk, és rossz lenne, ha az F1-re fókuszálnék. Sokat beszélek Ronnal és Erickel arról, hogy mi lesz velem, nem szükséges még hogy megismerjem, milyen lehetőségek állnak előttem” – tette hozzá a belga.

Tagged: