Gené odaszúrt Fernando Alonsónak

F1

2015. március 13. péntek, 07:44

A lassan 10 éve a Ferrari-család tagjaként tevékenykedő Marc Gené az utóbbi években nem érezte ilyen nagyszerűnek a maranellói atmoszférát – szerinte az átalakítások a csapatban megtették hatásukat.

Most már tényleg csak az autón múlik, hogy a Ferrarinál uralkodó pozitív hozzáállás meddig marad fent, mindenesetre mindenki mosolygósan nyilatkozik a csapat hangulatáról. Közéjük tartozik Marc Gené is, aki az elmúlt öt évben – tehát az alatt az idő alatt, amikor honfitársa, Fernando Alonso is a csapat tagja volt – nem érezte még ilyen frissnek a légkört Maranellóban.

Szinte minden megváltozott a Ferrarinál, a radikálisan új összetétel eddig meghozta a hatását: a csapat ott loholt a Mercedes sarkában a teszteken, és Kimi Raikkönen is mintha kevesebbet panaszkodna, amivel fordított arányban inkább görbül mosolyra a szája, amikor kiszáll az autóból – Gené szerint mindez Sebastian Vettelnek köszönhető. „Nagyon pozitív a légkör a csapatban, és mindez Kimi Raikkönenre is jó hatással van. Az elmúlt öt évben nem volt ilyen jó a hangulat.”

A spanyol fontosnak tartja, hogy a csapat megfelelő autót adjon pilótái alá, melyben úgy véli, hogy James Allison a kulcs. „Annak ellenére, hogy ez az első autója a Ferrarinál, nem csak a csapatra, de az új mérnökökre is nagy hatással van. Maga Arrivabene is erős személyiség, aki nyíltan megmondja, hogy csapatban kell dolgoznunk, és hátra kell hagynunk az egyéni indíttatásainkat.”

Ami az erősorrendet illeti, Gené így nyilatkozott: „A győzelem lehetetlen, hiszen a Mercedes nagyon erős, és még a dobogót sem tartom valószínűnek, hiszen nagy a küzdelem a Red Bullal és a Williamsszel. Egy Top5-ös helyezés mind Kimi, mind Sebastian számára fantasztikus lenne” – idézte az egykori Minardi- és Williams-versenyzőt a Motorsport-Total.com.

Tagged: