Grosjean: Jövök egy sörrel a srácoknak!

F1

2015. május 10. vasárnap, 18:03

A Lotus francia pilótája eseménydús futamon van túl: koccant csapattársával, túl nagy elánnal robogott be kiállására, végül mégis pontot tudott szerezni – Kína és Bahrein után zsinórban harmadszor.

A Lotus pilótái nem először bizonyították, hogy sokkal jobban teljesítenek vasárnap, mint szombaton, és könnyen kettős pontszerzéssel zárhatták volna a futamot (erre egyébként a 2013-as Indiai Nagydíj óta nem volt példa), de Pastor Maldonadóra ismét lesújtott a balszerencse: a venezuelai komoly csatában volt Grosjeannal, de összeértek, és a törött hátsó szárnya determinálta versenyét – később aztán végleg befejezte a száguldást.

A francia pilótának máshol akadtak gondjai: ő a bokszutcában nem tudott megállni, és túlfutott a számára kijelölt helyen, elütve az első emelőnél lévő szerelőt. Szerencsére kisebb fájdalmak ellenére nem esett baja a leülve már mosolygó férfinek, Grosjean viszont megijedt, amikor elsodorta őt. „Nehéz és eseménydús versenyem volt, de mindenekelőtt örülök, hogy senki sem sérült meg komolyan a kiállás során. A hátsó gumik nagyon gyorsan koptak, így nem tudtam időben megállni.”

„Nagyon megijedtem, de a csapat talán még jobban. Mindenkit leellenőriztem, hogy rendben van-e – ezért tartozok nekik egy sörrel! A verseny során elveszítettem a negyedik sebességi fokozatot a váltóban, ami küzdelmessé tette a délutánomat. De legalább pontokat tudtunk szerezni, zsinórban harmadik alkalommal, így büszkék lehetünk arra, amit ma elértünk” – tette hozzá a francia a Lotus hivatalos sajtóanyagában.

A Lotus helyettes csapatvezetője, Federico Gastaldi pilótái mellett a bokszban dolgozókat dicsérte meg a verseny után. „Romain a váltóhiba ellenére is nyolcadik helyen végzett, Maldonado pedig könyörtelenül vezetett a kieséséig, de az igazi hősök a szerelők voltak. A pit-rész nagyon csúszós volt, ezért Romain nem tudott megállni. Hárman is kisebb sérüléseket szenvedtek, de azt követően vissza tudták állni a következő kiállásokra.”

Tagged: