Gyász: tizenegy éves versenyző halt meg

Egyéb

2015. május 13. szerda, 08:08

Szörnyű tragédia rázta meg az elmúlt hétvégén Nagy-Britanniát. Keir Millar még csak 11 éves volt, de már világbajnok, szombaton azonban tragikus módon életét vesztette egy skóciai versenyen.

Gyászol a motorsport világa. Nincs ennél szörnyűbb tragédia. Egy fiatal gyerek, aki előtt ott állt az egész élet, és akire így emlékeznek azok, akik ismerték: „Keir egy fantasztikus kisember volt, aki mindig mosolygott és imádott versenyezni. Tíz évesen már világbajnok lett, bizonyítva tehetségét, képességeit és korát messze meghazudtoló érettségét. Szörnyen hiányozni fog mindenkinek.” 

Ezekkel a szavakkal a búcsúzott a gyermektől a tragikus végkimenetelű, Lochgelly Raceway-en sorra kerülő verseny rendezője, a Hardie Race Promotions. Keir Millar tavaly a Ninja Kart Championship nevű bajnokságban szerzett világbajnoki címet, míg idén a Ministox szériában versenyzett. 

Az ifjú bajnok egy híres versenyzőcsalád szülötte volt, hiszen apja, a szurkolók által csak „Mad Max” néven emlegetett Keith Millar híres stock car versenyző Nagy-Britanniában, aki a mai napig gyakran versenyez nagyobbik fia, a 14 éves Euan Millar ellen. Őt apja után szabadon manapság csak „Mad Max Junior”-ként szokás hívni, míg a tragikusan fiatalon elhunyt Keir volt „Mad Max Junior Junior”. 

Tudjuk jól, hogy az autósport veszélyes üzem, de mégis úgy gondoljuk, hogy ez a hír sokkolóan hathat mindenkire, mert borzasztó még csak belegondolni is, hogy ilyen fiatal áldozatokat is szedhet a versenyzés. Az ifjú elhunyt emlékére azóta külön Facebook csoport alakult, amelynek már 17 ezer kedvelője van. Isten nyugosztalja a kis bajnokot, aki reményeink szerint már egy sokkal szebb helyen, az égi versenypályán köröz valahol Ayrton Sennáékkal.