Hakkinen: Bottas optimista, hogy visszatérhet

F1

2015. március 22. vasárnap, 10:09

Szerző: Strommer Benjamin

Nem Fernando Alonso az egyetlen, aki sérülés után készül újra versenyezni a Maláj Nagydíjon: Valtteri Bottas menedzsere a finn F1-esről osztott meg részleteket, aki Indonéziában lábadozik.

A McLaren spanyolja felett ma mondanak ítéletet az orvosok a Cambridge-i Egyetemen, azt viszont még nem tudjuk, mikor dől el, hogy az Ausztrál Nagydíjat porckorongsérve miatt kihagyó Valtteri Bottas ott lehet-e a világbajnokság második állomásán. A williamses pilóta korábban Twitter-üzenetben közölte a világgal, hogy bizakodó, rajthoz állhat Sepangban. Azóta a kétszeres bajnok, Mika Hakkinen is beszélt róla.

„Elég jól értesült vagyok ezzel kapcsolatban” – kezdte Hakkinen a Hermes magazinnak, aki a Mercedes-főnök Toto Wolff-fal együtt Bottas menedzseri csapatának tagja. „Azt senki sem tudja megmondani jelenleg, hogy vezethet-e. De beszéltem Valtterivel, ő pedig nagyon optimista, és hisz benne, hogy ott lesz.”

Hakkinen hozzátette, védence hátsérülését a kemény féktávok okozták, állapotát pedig az Albert Park hepehupás aszfaltja rosszabbította. Bottas jelenleg a Malajziával szomszédos Indonéziában gyógyul, amely szintén azt mutatja, mennyire elszánt, hogy újra a Williams autójába ülhessen.

Tagged: