Hamilton elárulta, ki a legnagyobb ellenfele

F1

2015. május 7. csütörtök, 17:45

Lewis Hamilton elmondása szerint a média teljesen máshogy közelíti meg a Nico Rosberggel való harcát, mint ő maga, hiszen nem a csapattársával való harca a legnagyobb lelki teher számára.

Hamilton és Rosberg csatáját tavaly óta gyakran pszichológiai hadviselésként jellemzik, ezen felfogás szerint pedig a 2014-es bajnoki cím sorsáról is az döntött, hogy melyikük tud nagyobb nyomást helyezni a másikra vagy éppen egy váratlan eredményt előhúzni a megfelelő pillanatban. A brit azonban nem tud azonosulni ezzel a nézettel – ő egészen máshogy látja ezt a rivalizálást.

Dppi_00115003_568

„Én erre nem így tekintek. Mindenki erről a pszichológiai dologról beszél, de az egyetlen létező pszichológiai harc bennem zajlik. Mindenkinek önmaga a saját legnagyobb ellensége, és ez a láthatatlan gonosz ellen kell küzdenünk” – vett fel filozofikus hangvételt a címvédő.

„Annyira jó szeretnék lenni, amennyire csak lehetséges. Tudom, hogy mire vagyok képes, és ha nem sikerül azt elérnem, az igazán zavar. Ezt leszámítva azonban nem izgulok semmi miatt. Ha valaki gyorsabb nálam, akkor egyszerűen megpróbálom kitalálni, hogyan győzhetném le.”

Hamilton idén a tavalyinál is erősebbnek érzi magát; ahogy mondja, ebben az évben az autóból, a gumikból, a versenyekből és az időmérőkből is megtanult még többet kihozni. Éppen utóbbi terület, a kvalifikációs tempó az, amelyben tavaly hátrányban volt Rosberghez képest.

„Csak próbálok jobban, kevésbé egyenetlenül vezetni, és kicsit lenyugodni a mért köreimre” – mondja a szombati teljesítményéről a brit, aki eddig idén négyből négy alkalommal jobb volt csapattársánál. „Kicsit jobban odafigyelek a kapcsolók állítgatására és minden ilyesmi dologra, amiket a kör közben kell csinálni. Nincs kétségem afelől, hogy képes vagyok megfutni a leggyorsabb kört, de abban a pillanatban, egyetlen adott körben ez nem sikerülhet mindig.”

Tagged: