Hamilton: Még nem vagyok legenda

F1

2015. március 16. hétfő, 13:01

Szerző: Strommer Benjamin

De a brit nem zárja ki, hogy F1-es visszavonulása után így fognak emlékezni rá – annak ellenére, hogy számára ez a szó nem több egy jelzőnél, emberek véleményénél.

Tény ami tény, Lewis Hamilton két világbajnoki címet szerzett már, két különböző konstruktőrrel, az Ausztrál Nagydíjon pedig 34. nagydíjgyőzelmét szerezte, csak négyen nyertek nála több versenyt a Formula-1 története során – a számok terén jóval kevesebbet elérő pilóták is bevonultak már a sportág nagyságai közé. Hamilton, aki a golfozó Tiger Woods nevét hozta fel összehasonlításként, nem zárja ki, hogy egy napon rá is így fognak tekinteni, ez a nap azonban egyelőre távoli.

„Soha az életben nem állítottam, hogy legenda lennék. Nem is igazán foglalkoztat, hogy legenda legyek. Mit jelent egyáltalán? Csak az emberek véleménye” – mondta a brit Mirror lapnak adott interjújában. Az újságíró emlékeztette, ha megnyerné az idei bajnoki címet, a Formula-1 első fekete háromszoros világbajnoka lenne (igaz, más fekete versenyző még nagydíjon sem indult – a szerk.), ezzel pedig olyan nagyságok közé emelkedne, mint Tiger Woods és Muhammad Ali.

„Még sosem tekintettem így erre a dologra. Amikor Tigerre gondolsz, azt gondolod: ’igen, ő egy legenda’. Ha arra pillantasz, amit ő elért – ember, ő hihetetlen. Végül, amikor visszavonulok, a gyerekek rám néznek, és, remélhetőleg, talán ezt a kifejezést fogják használni.”

Hamilton egy gyerekkori történetet is megosztott, amely jól mutatja, honnan jutott el odáig, hogy ma a legenda státuszról beszélhet. Miután az iskolában társai zaklatták, apja, Anthony küzdősport-órákra íratta be. „Karatéra és bokszra jártam. Még a …-t is kiverte belőlem az első meccsem első menetében az a gyerek, aki két évvel idősebb volt nálam. Vérzett az orrom, és úgy voltam vele, hogy nem akarok visszamenni. De ő rávett engem. Visszamentem, és egy másodpercet se adtam neki, hogy megüssön. Én ütöttem. Legyőztem a félelmem.”

Tagged: