Hamilton Melbourne-ben érezte magát

F1

2015. május 8. péntek, 18:08

A Mercedes pilótái elveszettnek érezték magukat ma a barcelonai versenypályán – a körülményeket mindketten rendkívül furcsának írták le, mindazonáltal úgy tűnik, itt is gyorsabbak a Ferrarinál.

Az első szabadedzésen Nico Rosberg, a másodikon pedig Lewis Hamilton volt ugyan a leggyorsabb, ez azonban csak az egykörös tempóról árulkodik, amibe időnként sikerült beletalálniuk a címvédő csapat pilótáinak. Összességében azonban értetlenül állnak az autó viselkedése előtt, amit megnyugvásukra nem a technika, hanem a pálya körülményei idéztek elő.

Dppi_00115005_161

Amikor az edzésnap után arról kérdezték Hamiltont, elégedett-e az eddigiekkel, a következő választ adta: „Egyelőre nem, és nem is igazán tudom, hogy miért. Nagyon következetlenek voltak a köreim, talán a szél változásai miatt. Egy adott helyen egyszer megcsapott egy löket, máskor már nem. Egyszer túlkormányzott volt az autó, máskor alulkormányzott; egyszer tökéletesen sikerült a kör, máskor teljesen másmilyen érzést nyújtott az autó, így pedig nagyon nehéz volt rátalálni a kellő beállításokra. Úgy érzem, mintha kevesebb lenne a tapadás – ugyanolyan, mint Melbourne-ben.”

Nico Rosbergnek elmondása szerint az egykörös tempóban vannak még hiányosságai, ami előre jelezheti, hogy az időmérőnek ismét Hamilton vág neki jobb esélyekkel kettőjük közül.

„Ma délután sokat dolgoztam a versenytempómon, és elégedett voltam a hosszú etapommal, amely során gyorsabbnak tűntünk a Ferrariknál” – fejtegette Rosberg. „Az egykörös tempóban még mindig van tér a javulásra számomra, ezért a csapattal megpróbálunk rájönni az éjszaka folyamán, hogy hogyan érhetném ezt el. Egyébként szerintem mindenki elég nehéz napot zárt, nagyon furcsa körülmények fogadtak minket, a pálya állapota nagyon rossz volt. Nem tudom, mi okozta ezt, de remélem, az időmérőre és a versenyre már kiszámíthatóbbak lesznek a viszonyok.”

Rosberg az erőviszonyokról alkotott meglátásait alátámasztja, hogy a péntek délutáni versenyszimulációk során egyértelműen jobb körátlagokat ért el a Mercedes. Rosberg átlagos ideje a közepes keveréken 1:31,5, Hamiltoné 1:31,6, Sebastian Vettelé 1:32,5, Kimi Raikkönené 1:32,6, Felipe Massáé pedig 1:32,7 – noha az etapok hossza és az üzemanyagszint ahogy az edzéseken lenni szokott, most is eltérhetett az egyes autók között.

Tagged: