Hamilton: Ne mondják nekem, hogy lassítsak

F1

2015. május 10. vasárnap, 20:23

Az F1-es Spanyol Nagydíjon második helyen végző Lewis Hamilton Rosberg után akarta vetni magát az utolsó etapban, de a bokszfalról megtiltották neki, hogy nagy hajrába kezdjen.

Lewis Hamilton hamar hátrányba került vasárnap délután, hiszen elrontotta rajtját, majd egy lassú bokszkiállás miatt kénytelen volt alkalmazkodni a három kiállásos stratégiához. Ahogyan a verseny után elmondta, csak a kármentés volt a célja a 66 kör alatt, de az ESPN-en megjelenő nyilatkozatában elégedetlenségének adott hangot.

Történt ugyanis, hogy az utolsó etapjában, frissebb gumikkal gyorsabb volt az élen hajtó Nico Rosbergnél, és elkezdte lefaragni 18 másodperces hátrányát. Amikor megkérdezte, hogy van-e esélye elkapni Rosberget, versenymérnöke, Peter Bonnington arra utasította, hogy vegyen vissza, kvázi csapatutasítást alkalmazva.

„Egy versenyző számára nem túl jó hallani ezt” – mondta Hamilton. „Versenyezni vagyok itt, nem pedig azért, hogy második helyen végezzek, ezért nem tartottam be az utasítást. A határon autóztam, amikor hét kör volt még hátra és 13 másodperccel haladtam Rosberg mögött, de mivel csak 0,7 másodperccel voltam gyorsabb körönként, okosan kellet döntenem, hogy hazahozzam az autót. Bízok benne, hogy többet nem fognak ilyet mondani nekem.”

Amikor arról kérdezték Hamiltont, hogy a motor miatt figyelmeztették-e, így válaszolt: „Szerintem a motor rendben volt. Persze ha mindkét autó nyomja neki, az kockázatot jelent. Tudom, hogy sikerül kijavítani a dolgokat a következő versenyre, ahol régóta nem értem célba elsőként. A mostani a harmadik lehetőségem lesz ezzel a nagyszerű csapattal, és ezzel a remek autóval. Remélem, ez alkalommal sikerrel járok” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Tagged: