Hamilton: Nico rengeteget készült ellenem

F1

2015. március 14. szombat, 08:50

Lewis Hamiltont teljesen lenyűgözte autójának tempója az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérője után, hiszen majdnem másfél másodperccel volt gyorsabb a Mercedeshez legközelebb végző Williamsnél.

A brit tavaly is a pole-ból kezdte a szezonnyitót, akkor azonban kieséssel végződött számára a futam. Most tudja, hogy a technika mellett Nico Rosberg is veszélyt jelenthet a győzelmére, hiszen a német rengeteget készült a tél folyamán.

„Nagyszerű hétvégénk van, és igazából nem is tűnik úgy, hogy sok idő eltelt volna a legutóbbi versenyünk óta. Rendkívül hálás vagyok a gyárban dolgozó srácoknak. Tavaly is a valaha volt legjobb autómat vezethettem, és idén ismét ugyanez a helyzet. 1,4 másodperccel vagyunk gyorsabbak a hozzánk legközelebb álló csapatnál, ez egészen elképesztő” – nyilatkozta a brit.

merc (2)

„Tavaly hasonló helyzetből nem kezdődött jól az évem, de a szezon megmutatta, hogy nem a világvége, ha az első futam rosszul sikerül. Holnap Nico továbbra is nagy kihívást fog jelenteni. Rengeteget készült a télen, és minden alkalommal, amikor a gyárba látogatott, egész nap a versenykörülményeket gyakorolta a szimulátorban, mindezt pedig azért, hogy megpróbáljon engem legyőzni. Számítanom kell rá, hogy holnap sokkal gyorsabb lesz.”

Rosbergnek nem állt össze igazán a Q3, hiszen az első gyorskörét elrontotta, onnantól pedig már taktikai hátrányban volt csapattársával szemben. Tudja azonban, hogy a versenyen még megfordíthatja a dolgokat.

„Lewis elképesztő formában volt ma, remek munkát végzett és mindent jól eltalált. Ami engem illet, a tempóm szintén megvolt, de egyszerűen nem tudtam összerakni a dolgokat, szóval nem alakult túl jól a nap. Persze nagyon hálás vagyok azért, hogy a csapat milyen autót adott, egészen elképesztő ez az egész, és nagy megtiszteltetés vezetni. Ma ezzel a második hellyel kell együtt élnem, de holnap hosszú nap vár ránk és még minden esélyem megvan” – bizakodott a német.

Tagged: