Hamilton örül a Red Bull jó formájának

F1

2015. július 24. péntek, 16:33

Ő lett az első a 30. F1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén, és nem csapattársa, Nico Rosberg lett mögötte a második – nem meglepő, ha Lewis Hamilton örül a Red Bull feltámadásának.

A Mercedes világbajnoki címvédője a Milton Keynes-i egylet kissé meglepően jó formája és Danyiil Kvjat, valamint Daniel Ricciardo remeklése láttán megjegyezte: „Ez jó dolog. Minél több kihívónk akad, és minél nagyobb a csata a győzelemért, mi annál boldogabbak vagyunk.”

Még mielőtt azonban bármelyik rivális különösebben elkezdhetett volna bizakodni, hogy a Hungaroringen talán sebezhető lesz a Mercedes, a bajnoki pontversenyt jelenleg 17 pont előnnyel vezető brit gyorsan hozzátette: „Ami biztos, hogy nálunk nagyon jónak tűnik eddig minden. Nagyszerűen mozog az autónk eddig ezen a hétvégén is.” 

Hamiltont egy valami viselte meg igazán a délutáni másfél órás edzés alatt, mégpedig a pályán uralkodó extrém hőség. Az aszfalt hőmérséklete ugyanis 50 Celsius fok fölé emelkedett. „Nagyon jó móka volt ma vezetni az autót, csak nagy volt a forróság odabent – nem is tudom szavakba önteni, milyen forró volt! Melegebb volt, mint ha egy szaunában lettem volna. Azt hiszem, mindenkinek meggyűlt ezzel a baja, és nyilván nem könnyű így versenyezni, de én szeretem a kihívásokat. Szerintem csak ez alatt az egy edzés alatt leadtam vagy egy kilót!” – utalt rá nevetve Lewis, hogy F1-es autót vezetni a Hungaroringen fogyókúrás célokra is abszolút alkalmas.

Tagged: