Hamilton, Senna és a szalonnás szendvics

F1

2015. május 17. vasárnap, 11:36

Lewis Hamilton egyre közelebb kerül ahhoz, hogy már idén két fontos mutatóban is utolérje gyerekkori hőse, Ayrton Senna F1-es eredményeit. A britben még nem igazán tudatosult, hogy minek a küszöbén áll.

Hamilton sohasem titkolta, hogy a brazil legenda volt a példaképe, akinek versenyei arra ösztönözték őt, hogy maga is elmélyedjen a technikai sportok világában. Az emberek emlékezetében gyakran megmaradnak az életüket meghatározó pillanatok, és ugyanígy Hamilton is fel tudja idézni a Formula-1-gyel való első találkozását.

Dppi_00115005_691_1

„Amikor elkezdtem nézni az F1-et, Ayrton volt az, akin megragadt a tekintetem, és az ő hatása rántott be engem igazán a sportba” – mesélte a crash.net-nek. „Pontosan emlékszek arra, hogy hol voltam és mit csináltam, amikor az első nagydíjamat megnéztem. Emlékszek a szalonnás szendvicsre apám krémszínű kanapéján. Szinte őrültségnek tűnik most erre visszagondolni. Ki hitte volna akkor, hogy a családunk mostanra el fog jutni ebbe a helyzetbe.”

És valóban, a brit idén karnyújtásnyira került Senna eredményeinek beállításától. 35 győzelme van a brazil 41-éhez képest, és a Mercedes tempófölényét látva könnyen lehet, hogy idén már beéri ezt a számot. Ezzel együtt pedig arra is jó esélye lehet, hogy megvédje tavalyi bajnoki címét, így ő is háromszoros világelsővé váljon.  

„Erről még nagyon korai beszélni, de persze egyértelműen az a célom, hogy megnyerjem a világbajnokságot ebben az évben” – mondta Hamilton. „Már nagyon fiatal korom óta azt mondtam, hogy én is olyan sikeres akarok lenni, mint Ayrton, de még nem igazán tudatosult bennem, hogy tényleg közel kerültem ahhoz, hogy utolérjem őt a bajnoki címek számában.”

Egy tekintetben azonban Hamilton még alaposan el van maradva Sennától, amit ő maga is bán. A brazil a monacói pálya mestereként hat győzelmet szerzett a Hercegség utcáin, és bár Hamiltonnak is a kedvencei közé tartozik a helyszín, ő még csak egyetlen sikert ért el ott a 2008-as esős futamon. 

Tagged: