Hamilton szárazon az élen, esőben a falban végezte

F1

2015. június 5. péntek, 21:31

Az időjárás hamar rövidre zárta a Kanadai Nagydíj második szabadedzését. A mezőny csak az első fél órában gyakorolhatott, ezt követően csupán Lewis Hamilton kicsúszása okozott látványosságot.

Az első edzésen még megúszta a mezőny a csapadékot, a másodikon azonban már nem kerülhették el azt, és a csapatok már a kezdés előtt biztosak voltak benne, hogy hamarosan megnyílik az ég Montreal felett. Ennek megfelelően mindenki azonnal pályára hajtott a zöld lámpák kigyulladása után, hogy minél több munkát elvégezhessenek száraz körülmények között. Így kissé a stratégiák is eltértek: egyesek korán feltették a szuperlágy gumikat, mások már rövid versenyszimulációkkal is próbálkoztak.

1433530626

Nico Hülkenbergnek kellett hamar visszatérnie a bokszba, amikor rejtélyes körülmények között bal hátsó defektet kapott anélkül, hogy bárminek is nekiütközött volna. A SkySports értesülései szerint viszont a Pirelli azonnal cáfolta, hogy a gumi lett volna a hibás.

Lewis Hamilton már ezekben az első percekben is meleg pillanatokat élt át, amikor egy alkalommal elvétette a sikánt a célegyenes előtt, és autójával átugratott a megmagasított kerékvetőkön, ezt követően pedig kissé aggódott is a Mercedesének állapota miatt.

Ennek ellenére a brit ezúttal is a tabella élére állt, három tizeddel gyorsabban autózva Sebastian Vettel Ferrarijánál, aki hat ezredet adott Kimi Raikkönennek. Nico Rosberg lett a negyedik, megelőzve a két Lotust és a két Williamst.

Fél óra elteltével aztán megjött az eső, és minden autó visszatért a bokszba. Már-már úgy tűnt, csendesen fog eltelni a következő óra, ám a két Mercedes váratlanul megjelent a boksz kijáratánál.

További részletek hamarosan…  

 

EasyCapture3_1

Tagged: