Hamilton: Tragédia, ha Alonso nem lesz ismét bajnok

F1

2015. április 10. péntek, 06:35

Lewis Hamilton át tudja érezni a felerősödő Ferraritól eligazolt Fernando Alonso helyzetét, és bízik benne, hogy az általa legjobbnak tartott kollegája számításai bejönnek majd a McLarennél.

Hamilton számos alkalommal elmondta már, hogy mennyire tiszteli korábbi csapattársát, Fernando Alonsót, így annak is örülne, ha ismét az élen harcolhatnának egymás ellen. A brit együtt érez a spanyollal, aki a jelek szerint rövid távon rossz döntést hozott a Ferrari elhagyásával, hiszen egykori csapata már a Mercedesszel is képes felvenni a versenyt.

Hamilton tudja, hogy a csapatváltások során a pilóták sohasem mehetnek biztosra, és abba is belegondolt, hogy hol tartana most, ha ő maga rosszul dönt hasonló helyzetben 2012 végén.

alo

„Ezek a döntések versenyzőként nagyon rizikósak. Hiszen amikor elhatározzuk, hogy hol fogunk vezetni, sohasem tudhatjuk, hogyan is fognak alakulni a dolgok” – mondta Hamilton a BBC oldalán vezetett rovatában. „Fernando helyzetét a sajátomhoz tudom hasonlítani, amikor 2012-ben elhagytam a McLarent, és a Mercedeshez jöttem. Ez számomra jó választásnak bizonyult. Ha ugyanis nem teszem meg ezt a lépést, szörnyű 2013 várt volna rám, és nem is nyertem volna meg a címet tavaly.”

„Fernando öt éven át volt a Ferrarival, és egyszer sem kapott olyan autót, amivel megnyerhette a bajnokságot. Nem tudom, hogy mi történt közöttük, de nyilvánvalóan elege lett belőle, ezért távozott. Balszerencsés számára, hogy a következő évben a Ferrari elképesztő autóval állt elő.”

„Biztos vagyok benne, hogy ő is hasonlóan gondolkodik, mint én – csak a győzelem jár a fejében. És ha most a helyében lennék, nehezen tudnék elvonatkoztatni a döntésem következményeitől. Már csak az ő érdekében is remélem, hogy nagyon hamar ismét az élen látjuk majd őt versenyezni, hiszen oda tartozik.”

„Már sokszor elmondtam, hogy a leggyorsabb és legtehetségesebb ellenfelemnek tartom őt – szerintem ő az F1 valaha volt egyik legjobb versenyzője. Tragédia lenne, ha úgy kellene befejeznie a karrierjét, hogy nem tudja növelni a bajnoki címeinek a számát. És egész biztosan nem a képességein fog múlni.”

Hamilton a vb-címek számában utolérte, futamgyőzelmeket illetően pedig már túl is szárnyalta spanyol riválisát, így Alonso annak ellenére is csak a harmadik legsikeresebb pilótának számít a jelenlegi mezőnyben, hogy ő az egyik legrutinosabb, és sokan őt tartják a legteljesebb értékű versenyzőnek is.

Tagged: