Hihetetlen csalódottság a Williamsnél

F1

2015. május 31. vasárnap, 18:28

A grove-i F1-es gárda teljesítményért felelős mérnöke szerint tovább kell lépni a monacói fiaskót követően, noha a csapat többi tagjához hasonlóan ő is nagyon csalódott a történtek miatt.

Ilyen az, amikor egy szempillantás alatt magába fordul a komplett Williams-stáb, hiszen előbb Felipe Massa és Valtteri Bottas, majd Pat Symonds is csalódottságát fejezte ki a grove-iak monacói teljesítményével kapcsolatban. Egy azonban mindegyikükben közös, hogy bíznak a sokkal jobb folytatásban – ez alól pedig Rob Smedley sem kivétel. A brit mérnök úgy véli, hogy a csapat nem engedhette volna meg magának a kisiklást, hiszen eddig folyamatosan ott tanyáztak a közvetlen élmezőny mögött.

„Ahelyett, hogy a történteken morfondíroznánk, a megfelelő hozzáállással kell előretekintenünk, és kielemezni a problémákat, amelyek ide vezettek” – idézte Smedley-t a Crash.net. „A Williamsnek győztes törekvései vannak, és ez azt jelenti, hogy semmitől sem szabad megijednünk. Ezt már korábban is elmondtam, és ismételgetni is fogom folyamatosan. Nem lehet úgy eljönni Monacóba, hogy azt mondjuk: „Ez a hétvége kuka”. Eddig mindig jó volt az autónk arra, hogy versenyenként 18-22 pontot szerezzünk vele.”

„Ha egy autó elég jónak bizonyul arra, hogy az összes többi pályán így teljesítsen, akkor itt is legalább ennyi pontot kellett volna gyűjtenünk. Ezért természetesen csalódott vagyok – még személyesen is. De tovább kell lépnünk, és át kell néznünk a teljesítményünk minden egyes aspektusát – nem mehetünk úgy neki a következő versenynek, hogy csak egy részletet ragadunk ki az összesből” – tette hozzá a brit szakember.

Tagged: