Hol állna a Manor, ha nem dől be a Marussia?

F1

2015. március 20. péntek, 09:13

Szerző: Strommer Benjamin

Elgondolkodtató elméletet fejtett ki Graeme Lowdon, a Manor sportigazgatója: ha nem ment volna csődbe tavaly szezon közben a csapat elődje, idén egészen máshol állnának az F1-es erőviszonyok terén.

2014-ben úgy tűnt, a Marussia biztató előrelépéseket tett a múltbeli eredményekhez képest, Jules Bianchi révén a Monacói Nagydíjon megszerezték első pontjaikat, a konstruktőri bajnokságot a kilencedik helyen zárták, a Caterham és Sauber előtt – azt a csapatot is legyőzték, amely talán a legnagyobb meglepetést okozta az Ausztrál Nagydíjon Felipe Nasr ötödik helye révén. Sosem fog kiderülni, de elgondolkodtató, mire lenne képes a csapat, ha anyagi okok miatt nem kell három versennyel az idény vége előtt kiszállnia, és hónapokat tétlenül töltenie a Manor formájában való feltámadásig.

„Nagyon jól haladtunk az új, 2015-ös kocsival. Most, hogy esélyünk volt látni, hogyan áll a konkurencia, úgy vélem, páran felkapták volna a fejüket, ha nem kell abbahagynunk” – magyarázta Graeme Lowdon sportigazgató a BBC-nek.

Ehelyett a szezonnyitón az idei szabályok alapján módosított tavalyi autóval jelentek meg, szoftverproblémák miatt azonban egyetlen métert sem sikerült megtenniük. „Most lemaradás van a fejlődésünkben, ezt pedig be kell hoznunk. Mindig is úgy nézett ki, hogy szenvedni fogunk.”

„Ha minden simán ment volna, akkor most nem lenne problémánk, de az élet nem ilyen. Néhány kicsiny problémával néztünk szembe, de ha mozdíthatatlan időkorlátokkal találod magad szemben, akkor a kicsik igencsak láthatóvá válnak, azt pedig senki sem engedi meg, hogy hétfőn versenyezzünk” – utalt arra, hogy Melbourne-ben egyszerűen kifutottak az időből. „Elszalasztottuk a lehetőséget, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek, de biztos vagyok abban, hogy sokkal jobb pozícióba kerülünk, amint Kuala Lumpurba érünk.” 

Tagged: