Hülkenberg: Sok F1-es érdeklődik Le Mans iránt

F1

2015. június 12. péntek, 08:58

Szerző: Strommer Benjamin

A legendás versenyen hétvégén bemutatkozó Nico Hülkenberg elárulta, kollégái közül jó páran egészen kíváncsian érdeklődnek a WEC-ben szerzett tapasztalatai iránt.

A Force India pilótája 2009 óta az első versenyző, aki aktív Formula-1-es pályafutása közben elindul a Le Mans-i 24 óráson (akkor Sebastien Bourdais vállalkozott ugyanerre). A Porsche 19-es autójának pilótája harmadik helyről indulhat a tegnapi időmérő alapján, az újságíróknak pedig elárulta, mióta teljesítette a spái WEC futamot az egynaposra felkészülésként, több F1-es kollégája kérdezte a két kategória közti különbségekről.

„Sok megjegyzést kaptam, nyilvánvalóan főleg sok szerencsét kívántak” – idézi az F1i.com Hülkenberget. „Valójában több versenyző egészen kíváncsi volt, és érdeklődtek arról, milyen érzés, mihez hasonlít az autó, satöbbi. Az F1-es emberek határozottan szem előtt tartják a kategóriát, és érdeklődnek is iránta.” Amikor a lap arról kérdezte, mennyi versenyző érdeklődött, Hülkenberg így válaszolt: „Jó néhányan.”

Hülkenberg eddigi élményeit is megosztotta a nyilvánossággal. „Különleges és egyedi. Nyilván jól ismerem az F1-es környezetet, ez egészen más, a dolgok sokkal nyitottabbak. Nyilván több a rajongó és az autogramra vadászó ember, de ez rendben van, át kell küzdened magad rajtuk. Úgy gondolom, varázslatos érzés és atmoszféra fog kialakulni, amint közelebb kerülünk a versenyhez.”

A 27 éves pilóta zsúfolt heteknek néz elébe, a Le Mans-i program (amely már szerdán elkezdődött) előtti hétvégén a Kanadai Nagydíjon indult, a következőn az Osztrákon fog. „Egészen megerőltető, de három hétig hajtás van, aztán lazíthatok. Utána jön Silverstone, de július már csendesebb lesz, aztán jön a nyári szünet augusztusban. Zsúfolt időszak ez, de annyira azért nem zsúfolt. Lesz néhány szabadnapom, hétfőn, kedden, szerdán, szusszanhatok egy kicsit és feltöltődhetek Ausztriára.” 

Tagged: